Европа е най-бързо затоплящият се континент в света

Европа е най-бързо затоплящият се континент в света

На 4 юни за 15-а поредна година „Мениджър“ организира „Зелен форум“ – едно от най-авторитетните и утвърдени събития в деловия календар на страната, което слага на фокус актуалните въпроси за зеления преход, климата и енергетиката. 

2.3°C  - с толкова се е повишила температурата в Европа в сравнение с прединдустриалните нива, което прави Стария континент най-бързо затоплящия се в света. Това ни поставя в по-голям риск от екстремни горещини, суши, пожари, наводнения, които от своя страна ще окажат влияние върху здравето ни, енергийните и водните ни ресурси, земеделието ни, икономиката ни.

Само през последните 3 г. икономическите щети от екстремното време в Европа са донесли 50 млрд. евро загуби на година, заяви пред сп. ,,Мениджър“ д-р Джули Беркманс.  Тя е един от авторите на първа по рода си оценка на риска от климатични промени на Европейската агенция по околна среда. Според оценката континентът не е достатъчно добре подготвен за новото екстремно нормално, а адаптацията е единствената краткосрочна стратегия за намаляване на климатичните рискове.

С каква скорост се движи зеленият преход в Европа, каква ще е цената и какви възможности ще се открият – тези въпроси ще дискутираме с участниците в 15-и „Зелен форум“. Те ще обсъдят още дали има осъзнатост за климатичните промени в управляващите и каква е стратегията за действие в България. Ще разговаряме за енергийния потенциал на страната ни, който може да се разгърне в този прекрояващ реалностите период, ако се преборим със зависимостите в сектора. Последствията за бизнеса от климатичните промени също са налице. Именно за това поканихме компании да споделят опит в устойчивите политики и отчетност. 

За адаптацията на градовете съществено значение има мобилността – правят ли крачка назад електромобилите, или се готвят за скок? Отговорите ще научите на 15-и Зелен форум на 4 юни в Интер Експо Център от 12:30 ч.

***
Генерален партньор: ЕКО ПАРТНЪРС БЪЛГАРИЯ АД. 

Основни партньори: Philip Morris Bulgaria, Danone България.

С подкрепата на: Нестле България, RAICOMMERCE, photomate. 

Институционален партньор е Българска стопанска камара. 

Медийни партньори:  bTV Media Group BNT. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ