Една от най-симпатичните молби за стаж в рекламна агенция

Една от най-симпатичните молби за стаж в рекламна агенция

Една от най-симпатичните молби за стаж в рекламна агенция

Обикновено страхотно креативните начини за кандидатстване за стаж или работа се изпращат до рекламните агенции от студенти, които искат да станат копирайтъри или дизайнери. Наскоро обаче едно момиче, желаещо да го вземат на стаж в счетоводния отдел на някоя от рекламните агенции, които за нея са мечтани работодатели, впечатли света с необичайна „молба”.

Тя се казва Леа и за нея разказва Adweek. Вместо да изпрати стандартна форма на документи със CV и мотивационно писмо до агенциите, Леа е подходила нетрадиционно и е започнала да изпраща комплекти, в които има малка играчка - модел на русо момиче, направен от лего. Той олицетворява нея самата. Играчката е придружена от картон, на който е записано заглавието „Изградете си перфектния стажант в счетоводните услуги”.  Следва кратко писмо, представящо основните й умения и квалификации, сред които се включва това, че е добра в изслушването, общителна е и може да върши няколко неща едновременно.

„Исках да измисля забавен начин да се отлича пред мечтаните агенции и да препреча пътя на документите си към коша за боклук”, пише Леа в Imgur, където публикува фотогалерия на креативния си комплект за кандидатстване. „Винаги съм обичала LEGO и създадох този комплект, за да подчертая творческите си умения и инициативността си”, допълва тя.

Все още не е ясно дали си е намерила работа, но определено си спечели много фенове онлайн. Снимка с продукта й оглавява началната страница на Reddit с повече от 2000 коментара под нея.

Ето как изглежда комплектът й. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ