Смени по върховете в УНИКА България

Смени по върховете в УНИКА България

Смени по върховете в УНИКА България

Настоящият главен изпълнителен директор на УНИКА България Борис Паличев е новият генерален мениджър за Югоизточна Европа и главен директор Индивидуални клиенти, микробизнес и дигитализация (Chief Retail & Digital Officer) на компанията. Той е назначен и за председател на Надзорния съвет на УНИКА България.

Назначението е част от програмата за растеж на застрахователното дружество, фокус в която са и страните от SEE региона  - Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Черна гора и Сърбия. Това е третата най-голяма група от компании в УНИКА Груп с годишен премиен приход от 245 милиона евро през 2021 г. и 1700 служители. С общ пазар от над 2 милиона клиенти, SEE държавите показват голям потенциал за растеж и развитие чрез подсилено регионално сътрудничество, подход, базиран на данни, ориентиран към клиента и иновациите. Това предопределя подсилването му с регионален екип, посветен на всеки бизнес модел и област на отговорност, поясняват от компанията.

С одобрението на регулаторите Ивана Димова заменя Борис Паличев като генерален мениджър на УНИКА България.

Постът на изпълнителен директор и член на УС на УНИКА България от юни тази година е поверен на досегашния Търговски директор Корпоративен и афинити бизнес Албена Георгиева.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ