Ограниченията, които правят живота по-лесен

Ограниченията, които правят живота по-лесен

Ограниченията, които правят живота по-лесен

Прието е да се смята, че всяко ограничение усложнява живота. Но, както добре знаем, всяко правило си има изключения. 

Пред вас са лимитите, които ще направят живота ви по-лесен.

1). Лимит на времето за решаване на проблем

Когато нещо ви безпокои, вместо да нервничите и преживявате, веднага определете колко време ви е нужно, за да намерите решение на дадения проблем. Ясно установеният срок няма да ви позволи да стоите със скръстени ръце, а осъзнаването, че има изход, ще ви внуши оптимизъм.

2). Лимит на ангажиментите

Учете се да казвате "Не". Вие сте просто човек, като всеки друг, не робот, не можете да огреете навсякъде. Познавайте границите на възможностите си, не поемайте прекалено много ангажименти. Чувствате ли се претоварени, не робувайте на доброто си възпитание и не отказвайте помощ. Наслаждавайте се на живота, не позволявайте да ви висят на врата.

3). Лимит на значимото
Какво има най-голямо значение за вас? А най-малко? Често, хората се тревожат за дреболии без да го осъзнават. Когато сте наясно какво наистина има значение за вас, няма да хабите нерви напразно.

4). Лимит на времето за решаване на задачи

Защо повечето хора отлагат до последно справянето с дадена задача? В повечето случаи е виновна естествената човешка склонност към мързелуване. Но, ако си обещаете да посветите днес не повече от час-два на тази или онази задача, ще я започнете с чувство за облекчение.

5). Лимит на проверките

Сами си определете - колко пъти на ден ще проверявате пощата си, съобщенията в социалната мрежа, коментарите и отговорите във форуми и т.н. Обещайте си например да го правите не повече от три пъти на ден и ще видите колко свободно време и място в главата ви ще се появи.

Източник: Just do it

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ