Управление

Лица

|

Във VMware всеки е двигател на своето развитие

Във VMware всеки е двигател на своето развитие

 

Ангажираността и удовлетвореността на служителите влияят пряко върху успехите на компанията, споделя Диана Стефанова, управляващ директор на центровете на ИТ компанията за развойна дейност в Европа, Близкия изток и Африка

- Госпожо Стефанова, какво кара хората ви да дават 100% от себе си?

- Щастливият екип е мотивираният и сплотен екип от хора, които споделят общи ценности и стремежи. Във VMware всяка година провеждаме проучване сред служителите в България за това какво ги мотивира да дават 100% от себе си. Стимулиращият екип и работна среда са сред основните фактори, които влияят на мотивацията и удовлетвореността в компанията заедно с видимия ефект от работата и признанията от висшия мениджмънт и екипите. Радвам се, че във VMware сме успели да създадем високоинтелектуална среда с хора с богат културен и професионален опит. Неслучайно за поредна година VMware е сред стоте компании в световен мащаб, които предлагат най-добри условия на работа според престижната класация Fortune's 100 Best Companies to Work For.

Вярваме, че ангажираността и удовлетвореността на служителите влияят пряко върху успехите на компанията. Инициативите на VMware в тази посока дават изключително добри резултати. Ангажираността на служителите расте на годишна база, а текучеството на персонала ни през последните 7 години е с 50% по-ниско от средното за софтуерната индустрия в България.

- Как променяте бизнес средата във фирмата, за да привлечете и задържите талантите?

- През 2017 г. VMware отбелязва десет години, откакто компанията присъства на българския пазар. Благодарение на постоянното развитие на екипа и желанието за създаване на иновативни продукти успяхме да обогатим портфолиото си от дейности с изключително висока добавена стойност за VMware в глобален мащаб.

Във VMware всеки сам е двигател на своето собствено развитие, което компанията подкрепя с различни средства. Ключов елемент на програмите за развитие и задържане на служителите в местния офис на VMware е тяхната достъпност и свободата на избор. В това отношение предоставяме широк набор от вътрешни инициативи, сред които програма за менторство, развитие на лидерски умения, обучения за технически, меки умения и други.

В процеса на подбор активно участват служителите, които се включват не само в интервютата, но и могат да препоръчват таланти като нови попълнения на екипа. VMware е предпочитан работодател за най-добрите специалисти не само в България, но и по света. Компанията цели да привлича специалисти от цял свят със сходна култура и ценности, отворени към предизвикателства, нови идеи и към споделяне на опит.

- Какво отличава VMware като предпочитан работодател?

- Това са компаниите, които постоянно инвестират в развитието на своите служители, както и в цялостната работна среда. Развитието на нашите служители върви ръка за ръка с осигуряването на отворена среда за обмяна на идеи и изграждането на култура, в която се цени проактивността и отговорността за индивидуалното и общото развитие.

Даваме възможност на служителите да участват активно в проекти за повишаване нивото на образование в България като университетски и училищни преподаватели, ментори на стажантски проекти, кариерни консултанти и други. По линия на глобалната ни програма с обществена насоченост VMware Foundation служителите могат да подкрепят каузи по свой избор. Успехът на разнообразието от програми за развитие и задържане на таланта е видим не само от високите нива на ангажираност в компанията, които мерим на ежегодна база, но и от външни признания - в началото на 2017 г. VMware България получи специалната награда Engage за ангажираност на служителите в конкурса Responsible Business Awards 2016 на Българския форум на бизнес лидерите.    

VMware е сред стоте компании в световен мащаб, които предлагат най-добри условия на работа според престижната класация Fortune's 100 Best Companies to Work For.

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ