Ути Бъчваров готви рекордна паеля

Ути Бъчваров готви рекордна паеля

Ути Бъчваров се настройва отсега за най-голямата паеля, правена някога в България. Тя ще бъде сготвена пред очите на туристи в „Слънчев бряг”, на 16. август - петък.

Другият майстор в начинанието ще бъде главният готвач Слави Колибаров. Очаква се кулинарната епопея да отнеме часове.

Напълно в духа на лятната кухня, паелята ще бъде с морски дарове – всички вкусни деликатеси, които можете да си представите. За да се изготви паелята за 500 порции, са необходими 13 кг, ориз, 10 кг. лук, 12 кг.калмари, 5 кг. скариди и още и още килограми аншоа, сьомга и др.

Всички ще могат да опитат безплатно от апетитната паеля с морски дарове. Ути Бъчваров и Слави Колибаров обещават истински кулинарен театър, защото съвсем пред очите на всички ще разкрият тайните на вкусното испанско ястие с ориз, и то в невиждани мащаби.

Ути не за първи път пробва сили в кулинарни рекорди. Наскоро той забърка огромен миш-маш, доволно количество свинско с праз, а за великанските си гозби притежава специален тиган с диаметър почти 2 метра – най-големият тиган в България, направен от стар парен локомотив. Тиганът разбира се, ще бъде основната посуда за сготвяне и на паелята.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

На днешната дата, 17 декември. Имен ден празнуват Данaил, Данaилa, Даниeл, Даниeлa
Мерц: Според гаранциите, предоставени от САЩ на Украйна, бихме могли да отблъснем руските сили
След повече от десетилетие: NASA загуби връзка с орбиталния апарат на Марс Maven
Парламентът прие на първо четене удължителният бюджет за 2026 година
Зетят на Тръмп се оттегля от офертата на Paramount Skydance за придобиване на Warner Bros. Discovery
МАЕ: Глобалното търсене на въглища достигна рекордно високо ниво тази година, очаква се спад до 2030 г.
Норвегия ще взривява собствени мостове в случай на военен конфликт
Рекорд: Испания отчете близо 100 млн. туристи през 2025 г. и дебне конкуренцията