Учени: Яйченият белтък сваля кръвното

Учени: Яйченият белтък сваля кръвното

Китайски учени установиха, че яйченият белтък понижава кръвното налягане. Откритието би могло да има важно значение за живота на много хипертоници, предаде РИА Новости.

„Получихме доказателства, че един конкретен пептид в състава на яйчения белтък понижава кръвното налягане, подобно на лекарствата, специално предназначени за тази цел”, заяви авторът на проучването доктор Жипенг Ю от Цзилинския университет.

Изследователите са изучавали въздействието на пептида RVPSL върху организма. Те успели да докажат, че дори и след варене веществото запазва свойствата си.

Екипът на доктор Жипенг Ю препоръчва яйчения белтък като част от ежедневното меню на хора, страдащи от високо кръвно. Друга негова положителна характеристика е, че е изключително диетичен.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 29 септември до 5 октомври
Караджов за искания подкуп от шофьори на Роби Уилямс: Случаят е срам и позор
Предлагат родителите на деца до 12 г. да имат право да работят дистанционно през лятото
Перник и останалите населени места, захранвани от язовир "Студена", са без вода
Джей Ди Ванс: Вървим към спиране на работата на федералното правителство
Мерц: Европа не е във война, но вече не е в мир с Русия
Тръмп и Нетаняху се договориха за план за прекратяване на войната в Газа, подкрепата на „Хамас“ е под въпрос
Уволнени са служителите от автомобилна администрация, взели подкуп от екипа на Роби Уилямс