Учени: Яйченият белтък сваля кръвното

Учени: Яйченият белтък сваля кръвното

Китайски учени установиха, че яйченият белтък понижава кръвното налягане. Откритието би могло да има важно значение за живота на много хипертоници, предаде РИА Новости.

„Получихме доказателства, че един конкретен пептид в състава на яйчения белтък понижава кръвното налягане, подобно на лекарствата, специално предназначени за тази цел”, заяви авторът на проучването доктор Жипенг Ю от Цзилинския университет.

Изследователите са изучавали въздействието на пептида RVPSL върху организма. Те успели да докажат, че дори и след варене веществото запазва свойствата си.

Екипът на доктор Жипенг Ю препоръчва яйчения белтък като част от ежедневното меню на хора, страдащи от високо кръвно. Друга негова положителна характеристика е, че е изключително диетичен.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Великобритания забранява спекулата с билети за концерти и спортни събития в сайтове за препродажба
На днешната дата, 20 ноември. Световен ден на децата
Германия няма да достигне целта си да харчи 3,5% от БВП за отбрана през 2029 г.
Учени откриха начин да произвеждат каучук и пластмаса, без да разчитат на изкопаеми горива
Петролът поскъпва на фона на опасенията, че усилията на САЩ за мир в Украйна може да доведат до свръхпредлагане
Доналд Тръмп подписа законопроекта за публикуване на досиетата „Епстийн“
Времето в четвъртък: Дъждовете намаляват, на места ще има условия за мъгли
Тейлър Суифт измести Мадона в класацията на най-успешните музикални изпълнители