Учени: Яйченият белтък сваля кръвното

Учени: Яйченият белтък сваля кръвното

Китайски учени установиха, че яйченият белтък понижава кръвното налягане. Откритието би могло да има важно значение за живота на много хипертоници, предаде РИА Новости.

„Получихме доказателства, че един конкретен пептид в състава на яйчения белтък понижава кръвното налягане, подобно на лекарствата, специално предназначени за тази цел”, заяви авторът на проучването доктор Жипенг Ю от Цзилинския университет.

Изследователите са изучавали въздействието на пептида RVPSL върху организма. Те успели да докажат, че дори и след варене веществото запазва свойствата си.

Екипът на доктор Жипенг Ю препоръчва яйчения белтък като част от ежедневното меню на хора, страдащи от високо кръвно. Друга негова положителна характеристика е, че е изключително диетичен.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Финансовата платформа Robinhood на Влад Тенев влиза в индекса S&P 500
Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 8 до 14 септември
Митниците продават на търг 87 килограма златни и сребърни бижута, кюлчета и монети, задържани на ГКПП "Капитан Андреево"
Израелската армия удари висши лидери на групировката Хамас в столицата на Катар (ВИДЕО)
Кая Калас: Само тази година ЕС ще предостави 25 милиарда евро подкрепа на Украйна
AI: Как чатботовете се отразяват на психичното ни здраве?
Изминалият месец август е бил третият най-топъл в историята
Ще попадне ли Лукойл в следващия пакет от санкции на ЕС?