Учени: Яйченият белтък сваля кръвното
Китайски учени установиха, че яйченият белтък понижава кръвното налягане. Откритието би могло да има важно значение за живота на много хипертоници, предаде РИА Новости.
„Получихме доказателства, че един конкретен пептид в състава на яйчения белтък понижава кръвното налягане, подобно на лекарствата, специално предназначени за тази цел”, заяви авторът на проучването доктор Жипенг Ю от Цзилинския университет.
Изследователите са изучавали въздействието на пептида RVPSL върху организма. Те успели да докажат, че дори и след варене веществото запазва свойствата си.
Екипът на доктор Жипенг Ю препоръчва яйчения белтък като част от ежедневното меню на хора, страдащи от високо кръвно. Друга негова положителна характеристика е, че е изключително диетичен.
Ключови думи
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА
|
|
Коментари
Няма въведени кометари.