Три иновации, които ще определят бъдещето на автомобилната индустрия

Три иновации, които ще определят бъдещето на автомобилната индустрия

Три иновации, които ще определят бъдещето на автомобилната индустрия

Три значими иновации ще определят тенденциите в автомобилната индустрия през следващите години: автоматизиране на автомобила, електрифицирането на автомобила, и неговата свързаност.” Това прогнозира д-р Елмар Дегенхарт, председател на изпълнителния съвет на водещия доставчик на технологии за автомобилната индустрия Continental при обявяване на споразумение за сътрудничество с технологичния лидер IBM. Двете компании ще си партнират при изграждане на автомобилни решения за “свързаност”, стана ясно по време на най-голямото автомобилно изложение в Европа – Frankfurt Motor Show (IAA), провеждано от 12-и до 22-и септември.

“Новият дигитален свят дава мощен стимул за всяка от тези тенденции. Автомобилът не само ще бъде свързан с интернет, той ще бъде част от него. Свързаната, “интелигентна” мобилност дава огромен потенциал за иновации и ще позволи нови функции за шофьорите. Те ще включват базирано в облака гласово разпознаване, обмяна на данни за трафик в реално време и “предвиждащо” шофиране, основано на онлайн и навигационна информация. Като резултат, автомобилите на бъдещето ще станат още по-безопасни и ефикасни”, коментира Дегенхарт.

В основата на споразумението между двете компании е развитието на облачна платформа, която ще позволи на автомобилните производители да доставят голям кръг от услуги за автомобила като дистанционно софтуерно обвновяване и способност за контрол на автомобила по интернет, елиминирайки по този начин скъпи и некомфортни посещения в сервиз.

“Предвиждащото” шофиране ще бъде реализирано от Continental и IBM чрез следващо поколение платформа за “електронен хоризонт”, която реално ще доведе до автоматизираното управление. Автомобили с вградени сензори не само ще приемат данни, но и ще предават информация като местоположение и скорост към облака, където данните ще бъдат обработвани, анализирани и ще бъдат използвани за основа за решения. Резултатът ще бъде карта в реално време, която ще позволи на автомобила буквално да “погледне зад ъгъла”.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ