Три иновации, които ще определят бъдещето на автомобилната индустрия

Три иновации, които ще определят бъдещето на автомобилната индустрия

Три значими иновации ще определят тенденциите в автомобилната индустрия през следващите години: автоматизиране на автомобила, електрифицирането на автомобила, и неговата свързаност.” Това прогнозира д-р Елмар Дегенхарт, председател на изпълнителния съвет на водещия доставчик на технологии за автомобилната индустрия Continental при обявяване на споразумение за сътрудничество с технологичния лидер IBM. Двете компании ще си партнират при изграждане на автомобилни решения за “свързаност”, стана ясно по време на най-голямото автомобилно изложение в Европа – Frankfurt Motor Show (IAA), провеждано от 12-и до 22-и септември.

“Новият дигитален свят дава мощен стимул за всяка от тези тенденции. Автомобилът не само ще бъде свързан с интернет, той ще бъде част от него. Свързаната, “интелигентна” мобилност дава огромен потенциал за иновации и ще позволи нови функции за шофьорите. Те ще включват базирано в облака гласово разпознаване, обмяна на данни за трафик в реално време и “предвиждащо” шофиране, основано на онлайн и навигационна информация. Като резултат, автомобилите на бъдещето ще станат още по-безопасни и ефикасни”, коментира Дегенхарт.

В основата на споразумението между двете компании е развитието на облачна платформа, която ще позволи на автомобилните производители да доставят голям кръг от услуги за автомобила като дистанционно софтуерно обвновяване и способност за контрол на автомобила по интернет, елиминирайки по този начин скъпи и некомфортни посещения в сервиз.

“Предвиждащото” шофиране ще бъде реализирано от Continental и IBM чрез следващо поколение платформа за “електронен хоризонт”, която реално ще доведе до автоматизираното управление. Автомобили с вградени сензори не само ще приемат данни, но и ще предават информация като местоположение и скорост към облака, където данните ще бъдат обработвани, анализирани и ще бъдат използвани за основа за решения. Резултатът ще бъде карта в реално време, която ще позволи на автомобила буквално да “погледне зад ъгъла”.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ