Alibaba нае американска лобистка фирма, за да купи Yahoo

Alibaba нае американска лобистка фирма, за да купи Yahoo

Alibaba нае американска лобистка фирма, за да купи Yahoo

Китайската Alibaba Group е наела лобистка фирма от Вашингтон като знак, че китайската компания за електронна търговия е готова да направи оферта за Yahoo Inc.

Японската Softbank Corp, която притежава 30-процентов дял в Alibaba и е партньор на Yahoo Япония, също е говотова да лобира за сделката. Тя е вписана като филиал на Alibaba. Джак Ма, основател на Alibaba Group, заяви, че през септември е бил готов да купи Yahoo, ако има такава възможност.

Наемането на компания за лобиране във Вашингтон може да помогне на Alibaba да преодолее политическата опозиция в САЩ за пълното поглъщане на Yahoo от китайско дружество, което идва от страна, където контролът и цензурата в интернет са ежедневие.

Друга китайска компания компании - телекомуникациият гигант Huawei Technologies Co, беше в същата позиция, когато се опита да купи американски активи преди години. "Националният проблем за сигурността понякога е просто извинение за търговските опасения на която и да е страна“, коментира Марк Наткин, управляващ директор на консултантската компания от Пекин Marbridge Consulting. 

"Аз не мисля, че трябва да има голям проблем (за закупуването на Yahoo от Alibaba). Потребителите сами могат да споделят или да запазят за себе си определине данни. Ако те се абонират за Yahoo и знаят, че Yahoo е собственост на китайска компания, те сами ще направят решението си", добави Наткин.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ