Yettel България също ще оспорва придобиването на „Булсатком“

Yettel България също ще оспорва придобиването на „Булсатком“

Yettel България ще оспорва пред Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) обявеното придобиване на водещия доставчик на платена телевизия у нас „Булсатком“, от страна на „Юнайтед груп“, който е собственик на „Виваком“. По-рано днес, с остра реакция и категорична позиция за обжалване излезе и A1.

От Yettel припомнят, че КЗК вече разследва "скритото придобиване на контрол върху „Булсатком“ от страна на „Виваком“, извършено без необходимото разрешение и при евентуално нарушение на законодателството в областта на конкуренцията". С обявяването на сделката "всички съмнения, че това е скрито придобиване на „Булсатком“ от „Виваком“ в нарушение на Закона за защита на конкуренцията, се потвърдиха, въпреки че в изявления до медиите „Виваком“ нарече искането за забрана на сделката „необосновано“, „безпочвено“ и „абсурдно“, посочват още от Yettel България

От компанията също са на мнение, че тази сделка би създала безпрецедентна доминираща позиция за една телекомуникационна компания на пазара на телевизионни услуги и значително би навредило на конкуренцията при други като интернет, фиксирани и мобилни телефонни услуги. "Това ще доведе до недопустима концентрация на особено висок пазарен дял – един участник ще контролира над 60% от националния пазар на разпространение на телевизия и над 40% от пазара на достъп до интернет.", посочват от телеком оператора.

От Yettel България призовават българските отговорни институции "да защитят потребителите от сериозните вреди, които тази сделка би причинила, и да запазятпринципа на равнопоставеност на пазара". Компанията подчертава, че ще продължи да използва всички законови средства, "за да предотвратим изкривяването на конкуренцията".

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ