Бразилец обиколи половин свят с колело, за да вика за "Селесао"

Бразилец обиколи половин свят с колело, за да вика за Селесао

Бразилец обиколи половин свят с колело, за да вика за "Селесао"

52-годишният бразилец Жозе Кастро пропътува над 27 хиляди километра с велосипеда си, за да вика за "Селесао" на Световното първенство в ЮАР.

Кастро започнал своето пътешествие преди две години, за да стигне по план точно за неговия старт. Това е третият Мондиал, който вдъхновява ентусиаста, за приключение със специално проектирания му велосипед.

Мечтата на пътешественика да гледа на живо мачовете на бразилския национален отбор в ЮАР обаче едва не била съкрушена, след като той останал без пари за билети. На Кастро обаче му провървяло, след като дал интервю за южноафриканско радио, в което споделил за перипетиите си през последните две години. Шансът отново го настигнал, след като представители на един от основните спонсори на Мондиала „Виза” успели да го открият и го наградили с билети за всички мачове на Бразилия .

В основата на начинанието му стои дарителска камапания за набиране на средства за подпомагане  деца със слепота, причинена от заболявания и лошото качество на питейната вода в родината му.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ