Испания в еуфория от футболната победа, забрави кризата

Испания в еуфория от футболната победа, забрави кризата

Десетки хиляди излязоха по улиците на испанската столица Мадрид, за да посрещнат националния отбор по футбол след победата му в Евро 2012. Крал Хуан Карлос ги прие в двореца си в Мадрид, преди те да започнат парадната си обиколка в автобус с отворен покрив, предава BBC.

Победата с 4:0 над отбора над Италия в Киев в неделя превърна тима в първия по рода си отбор спечелил три последователни големи международни турнира. Повечето от хората по улиците носят червено и жълто, които са цветовете на отбора. "Всеки от вас е добър играч, но като екип сте велики", каза крал Хуан Карлос. Треньорът Висенте дел Боске приветства играчите си като "велико поколение футболисти". Испания защити първата си титла от Световната купа в Южна Африка през 2010 г., което я направи една от най-успешните международни страни в историята.

За много хора в Испания, победата е добре дошло облекчение от финансовата криза в страната. "Страната е по-обединена и хората могат да забравят проблемите си за известно време," каза 27-годишната фенка на отбора Джесика Пино. "Успехът на испанския футбол е индиректно облекчение, макар и мимолетно от разрушителните последици на рецесията и безработицата, от която испанското общество страда от", пише вестник „Ел Пиас“.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ