Маркетинг

Реклама

|

ПР и събития

|

Бил Гейтс пак първи в класацията на „Форбс” за най-богатите американци

Бил Гейтс пак първи в класацията на „Форбс” за най-богатите американци

За 18. пореден път основателят на Microsoft Бил Гейтс е начело в класацията на американското сп. „Форбс” на 400-те най-богати американци, предаде „Ройтерс”.

Личното състояние, отредило му и тази година палмата на първенството е оценено от изданието на 59 млрд. долара. Гейтс, който е и виден филантроп, е успял да увеличи богатството си спрямо миналата година с 5 млрд. долара.

На второ място е милиардерът инвеститор Уорън Бъфет с 39 млрд. долара. За разлика от Гейтс, за година, неговото състояние е намаляло с 6 млрд. долара.

 Толкова – 6 млрд. долара обаче е успял да прибави към състоянието си основателят на Оракъл Лари Елисън, който е на трета позиция с лично богатство от 33 млрд. долара.

 С по 25 млрд. долара четвъртото място заемат братята Дейвид и Чарлс Кох, собственици на конгломерата Кох индъстрис.

На шесто, девето и десето място са наследниците на веригата магазини Уолмарт, както следва: Кристи Уолтън – 6-о място с 24,5 млрд. долара, Джим Уолтън – 9-о място с 21,1 млрд. долара и Алис Уолтън – 10-о място с 20,9 млрд. долара.

Голямата изненада в тазгодишната класация е попадането на Джордж Сорос в черната десетка, което се случва за първи път - съответно на 7-о място с 22 млрд. долара, което е със 7,8 милиарда долара повече от миналата година.

Осми е хазартният бос и собственик на казина в Лас Вегас и Далечния изток Шелдън аделсън с 21,5 млрд долара. Пълният списък можете да видите тук

 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ