Издънки в киното

Издънки в киното

В мащабните кино продукции, в които кадрите се заснемат разбъркано, а не следват реда, в който се монтира филма впоследствие, е възможно да бъдат допускани грешки.

Ето и доказателството за това.

 

 

“Карибски пирати: Проклятието на Черната перла”


 

 

 

“Всички на палубата” в конкретния случай това е прието доста буквално. На палубата можем да видим и един мъж, който няма типичната за пират визия – с каубойска шапка, бяла тениска и слънчеви очила. Той просто си стои там и се любува на гледката и морето.

“Командо”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

По време на една от емблематичните за филма сцени – гонитбата с жълтото „Порше”, колата буквално е размазана от лявата страна. Няколко кадъра след това, обаче, возилото си е съвсем здраво без драскотина дори.

“Гладиатор”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В сцената “Битката при Картаген” в Колизеума една от колесниците е тунингована. Веднъж след като прахът от арената се разсее се вижда, че каляската е оборудвана с газова уредба.

“Бандата на Ошън”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Линус и Ръсти стоят в ботаническата градина в Белажио. В първия кадър от сцената Ръсти държи коктейлна чаша със скариди в едната си ръка. Камерата сменя гледната точка и в ръката му изведнъж се появява чиния. После пак връща на предишния ъгъл и коктейлната чаша се е завърнала на предишното си място.

“Спайдърмен”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

След като Мери Джейн е била нападната от четирима мъже Спайдърмен хвърля двама от тях през два прозореца, които са зад героинята. После камерата се обръща към супер героя, който бие другите двама нападатели, но при завъртането на кадъра обратно към Мери Джейн двата прозореца зад нея са непокътнати.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ