Лейди Гага подкрепя гей парада в Рим

Лейди Гага подкрепя гей парада в Рим

Лейди Гага подкрепя гей парада в Рим

Лейди Гага ще подкрепи парада на хомосексуалните в италианската столица Рим. Певицата и модна икона е известна с активното си застъпничество за правата на сексуалните малцинства.

Тази вечер стотици хиляди ще излязат по улиците на Рим, за да изразят несъгласието си с политиката на Ватикана и „назадничавото” правителство на Берлускони. Организаторите на парада ЕвроПрайд заявиха, че искат да подчертаят, че Италия изостава фатално в подкрепата на гей правата в Европа. В страната няма закони срещу насилието срещу хомосексуалните, нито вариант за сключване на граждански съюзи между еднополови двойки.

Директорът на италианската активистка организация „Актигей” Паоло Патане изрази надежда, че парадът ще помогне за „изтласкването” на правителството на Берлускони, което вече се клати след унизителната загуба на местните избори, които се проведоха този месец.

Лидерите на две малки опозиционни партии – „Италия на ценностите” и „Левица, екология и свобода” заявиха, че ще присъстват на парада, който се провежда в навечерието на референдуми, които ще поставят правителството на сериозно изпитание.

Организаторите очакват, че около един милион души ще се включат в събитието. Полицейските прогнози са за между 300 000 и 500 000 участници. Осигурени са строги мерки за сигурност, които да предотвратят евентуални изблици на насилие.

Религиозната организация „Милиция Кристи” организира свой алтернативен протест. Католическите политици предупредиха лейди Гага да не прави провокативни изказвания срещу папата.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ