Мис Венецуела бе избрана за Мис Свят (видео)

21-годишната представителка на Венецуела Ивиан Саркос спечели конкурса Мис Свят 2011, съобщиха световните медии. Тя беше коронована по време на пищна церемония в Лондон, на финала на 60. юбилейно издание на конкурса.

В надпреварата се състезаваха десетки красавици от 122 държави. На 2 и 3 място се класираха съответно Мис Филипини и Мис Пуерто Рико.

Българката Ваня Пенева зае 104. място в конкурса. Тя обаче спечели онлайн гласуването в сайта на надпреварата, където красотата й беше оценена от 51,5% от всички потребители, участвали във вота.

Новата Мис Свят Ивиан Саркос беше коронована от предишната носителка на титлата от 2010 г. – Мис САЩ, Александа Милс. Тя е дипломиран експерт в областта на човешките ресурси и работи в компания от сферата на радиото и телевизията.

До полуфинала на конкурса тази година достигнаха само 15 участнички, 7 от които продължиха до финала му. Това бяха представителките на Англия, Шотландия, Корея, Филипините, Пуерто Рико, Южна Африка и Венецуела.

Наблюдатели смятат, че краят на конкурса, излъчен на живо по телевизията снощи, е бил проследен от близо 1 млрд. зрители в 150 държави.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ