Последни слънчеви дни

Последни слънчеви дни

В края на тази седмица се радваме на едни от последните слънчеви и сравнително топли дни за есента. Използвайте ги, за да попиете слънчевите лъчи – учените уверяват, че те са най-доброто лекарство срещу зимната депресия.

Преди обяд днес над по-голямата част от страната ще бъде облачно, но от запад облачността ще започне да се разкъсва и намалява. През по-голямата част от деня ще грее приятно слънце. В Дунавската равнина ще се появи до умерен запад-северозападен вятър. Максимални температури между 6°С и 11°С, в София около 8°С, прогнозират от НИМХ.

По Черноморието преди обяд ще има значителна ниска облачност, която впоследствие ще се разкъса, а до вечерта ще намалее. Максималните температури край морето варират около 7°-8°С. Температурата на морската вода е 8°-9°С. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. В планините през уикенда времето ще бъде предимно слънчево. Ще е подходящо за туризъм. Ще духа умерен северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 5°, на 2000 метра - около 0°.

В неделя времето в по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. Ще има слаб вятър, а мъгли няма да се образуват. Минималните температури в почивния ден ще бъдат между минус 3 и 2, а максималните - между 5 и 10.

Слънчево ще се задържи времето и в началото на следващата седмица. Очаква се дневните температури да се повишат с 1-2 градуса. Вятърът ще стихне, но ще има условия за мъгли, предупреждават синоптиците.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ