"Туитър" удави Чавес със съобщения

Туитър удави Чавес със съобщения

"Туитър" удави Чавес със съобщения

Венецуелският президент Уго Чавес бе засипан със съобщения 10 дни, след като се сдоби с профил в "Туитър". Той се видя принуден да наеме повече от 200 души, които да му помагат да отговори на над 50-те хиляди съобщения, които твърди, че е получил само за девет дни.

Чавес има вече близо четвърт милион почитатели в @chavezcandanga. Много от тях са любопитни дали известният със своето многословие президент на Венецуела е способен да се вмести в 140-те знака, с които разполага.

"Това означава повече работа за мен, защото не мога да спра да отговарям", оплака се Чавес в дълга реч по телевизията късно вечерта в петък. Според него половината от съобщенията, които получава, са от негови привърженици, а останалите са молби за помощ или оплаквания. Президентът призна, че има и враждебни послания, като дори е изчислил техния дял - 18,4%.

Профилът на Чавес изпревари досегашния най-следен акаунт в страната - на опозиционната телевизия "Глобовисион" (@globovision).

Чавес реши да използва това ново средство за комуникация, за да противодейства на опонентите си, които използват популярния сайт, за да осмиват неговото управление.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ