„Disney” казва "сбогом" на Джери Брукхаймър

„Disney” казва сбогом на Джери Брукхаймър

Кинокомпанията Walt Disney Studios няма да поднови изтичащият през 2014 г. договор на един от най-успешните продуценти в съвременната киноиндустрия, Джери Брукхаймър, съобщи The Hollywood Reporter.

Той създаде едни от най-хитовите и касови заглавия за Disney като „Карибски пирати”. Продуцира и блокбастъри като „Пърл Харбър” и „Армагедон”.

В официално разпространеното от компанията съобщение се казва: „Walt Disney Studios и Джери Брукхаймър решиха да не продължават съвместния си договор, който изтича през следващата година. В същото време „ Disney" “ и Брукхаймър продължават съвместната си работа над няколко проекта, включително и петата част на „Карибски пирати”.

Веднага след оповестяването на решението, се появиха версии, че киностудиото се разделя с Брукхаймър заради провала на продуцирания от него и  замислен като летен хит филм „Самотният рейнджър” с участието на Джони Деп. През август студиото обява, че загубите по този проект ще възлязат между 160 до 190 млн. долара.

В изявления за The Hollywood Reporter и Брукхаймър, и представител на Disney отбелязват, че съдбата на съвместната им работа не е зависела от успеха на „Самотният рейндъжр”, а от „всички плюсове и минуси, които са се натрупали се през дългогодишното сътрудничество.”

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ