„Disney” казва "сбогом" на Джери Брукхаймър

„Disney” казва сбогом на Джери Брукхаймър

„Disney” казва "сбогом" на Джери Брукхаймър

Кинокомпанията Walt Disney Studios няма да поднови изтичащият през 2014 г. договор на един от най-успешните продуценти в съвременната киноиндустрия, Джери Брукхаймър, съобщи The Hollywood Reporter.

Той създаде едни от най-хитовите и касови заглавия за Disney като „Карибски пирати”. Продуцира и блокбастъри като „Пърл Харбър” и „Армагедон”.

В официално разпространеното от компанията съобщение се казва: „Walt Disney Studios и Джери Брукхаймър решиха да не продължават съвместния си договор, който изтича през следващата година. В същото време „ Disney" “ и Брукхаймър продължават съвместната си работа над няколко проекта, включително и петата част на „Карибски пирати”.

Веднага след оповестяването на решението, се появиха версии, че киностудиото се разделя с Брукхаймър заради провала на продуцирания от него и  замислен като летен хит филм „Самотният рейнджър” с участието на Джони Деп. През август студиото обява, че загубите по този проект ще възлязат между 160 до 190 млн. долара.

В изявления за The Hollywood Reporter и Брукхаймър, и представител на Disney отбелязват, че съдбата на съвместната им работа не е зависела от успеха на „Самотният рейндъжр”, а от „всички плюсове и минуси, които са се натрупали се през дългогодишното сътрудничество.”

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ