10 проникновени книги, които ще ви вдъхновят да не се предавате никога

10 проникновени книги, които ще ви вдъхновят да не се предавате никога

Понякога чувстваме, че носим на раменете си огромна отговорност и всички несправедливости на света. В такива моменти виждаме като единствен изход просто да си измием ръцете и да си гледаме собствения живот. Но най-важното нещо в такива моменти е да помним, че нещата рано или късно ще се оправят!

Следващите 10 проникновени книги ще ви вдъхновят да не се предавате никога.

“Споделен живот” от Джоди Пику

Ана е само на 13 години, но вече е претърпяла множество операции. Сега тя е здрава, но сестра й е болна от левкемия и родителите й правят всичко, за да я спасят. Оказва се че, Анна е генетично копие на по-голямата си сестра. Това обстоятелство я кара да вземе много сериозни решения.

“Искра на живота” от Ерих Мария Ремарк

Действието се развива в Германия, във време на война и концентрационни лагери; хора, лишени от свобода, любов, надежда и от самия живот. Но като се имат един друг нищо не може да ги повали. Всичко, което имат е искрата на живота, която никога няма да избледнее. Тя ще им даде сили да се усмихнат дори на прага на смъртта и ще бъде светлината в ужасната тъмнина.

“Изворът” от Айн Ранд

Този роман е първият голям литературен успех на авторката и е включен в редица списъци с някои от най-продаваните книги. Главният герой на романа, Хауърд Роърк, е млад архитект, който не позволява на обществото да определи художествения и личния му възглед. Фанатичният консерватизъм на околните го принуждава да вземе извънредни мерки и да докаже, че един човек е в състояние да промени света към по-добро.

“Никога не ме оставяй” от Кадзуо Ишигуро

Това е модерна притча, фантастична история с абсолютно реалистичен сюжет, от която ще ви побият тръпки. Това са хора, чиято трагична съдба е предопределена и те го знаят. Те знаят целта на живота им. Те зная целта на смъртта им и въпреки това не се отказват. Това е една от най-трогателните истории за състрадание и безчовечност.

“Мартин Идън” от Джек Лондон

“Оцелява по-силния” е мотото на главния герой на автобиографичния роман на Джек Лондон. Мартин е груб, но много силен и решителен млад мъж, който се опитва да се издигне над своето мизерно положение и да намери място сред литературния елит. Единствената му мотивация е любовта му към Рут Морс. Преди да стане писател, той е прост, необразован моряк. Готов ли е да разкрие истината, скрита зад краткотрайния му успех?

“Едно плюс едно” от Джоджо Мойс

Това е лека и трогателна история, без страхотии, глобални проблеми, морал и патос. Авторът представя по смешен, странен и сложен начин обикновения живот. На всички ни се налага да се справяме с дребни неприятности всеки ден, но Дж. Мойс показва, че големите неща започват от малкото начало.

“Вината в нашите звезди” от Джон Грийн

Тийнейджъри, които страдат от тежко заболяване няма да се предадат лесно. Те все още са тийнейджъри - нервни, експлозивни, бунтовници - които мразят и обичат силно. Хейзъл и Огъст не се страхуват от смъртта, а по-скоро от ревността, гнева и неразбирането. Сега те са заедно, но какво ще се случи след това?

“Жажда за живот” от Ървинг Стоун

Романът е биографията на Винсент Ван Гог и доказва, че да си гений е не само дар от Бога, но и ужасно проклятие. Талантливият човек трябва са научи да бъде устойчив, смел и търпелив, за да премине през всички трудности пред предаването на неговите велики идеи за света.

“Живот и съдба” от Василий Гросман

Този роман е “Война и мир” на ХХ век: невероятна и напълно достоверна история. Това е една епична история за Втората световна война, която ще ви преведе през всички кръгове на ада и ще ви потопи в невероятния ужас от това време. Ще видите всякакви хора - живи, истински и реални, точно като вас. Те са тези, които ще продължат да се обичат, да мечтаят, да се надяват и да се борят за по-добро бъдеще.

“Бялo върху черно” от Рубен Давид Гонсалес Гайего

Когато изглежда, че животът е несправедлив и всичко върви надолу, просто отворете тази книга и се потопете в света на героите й: хора с увреждания. Техният оптимизъм и напълно неконвенционален поглед върху  конвенционалните неща ще ви накара да се почувствате отново  живи.

Източник: obekti.bg

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ