40 свежи идеи за незабравимо посрещане на Нова година - I

40 свежи идеи за незабравимо посрещане на Нова година - I

Иска ни се този път празниците да са по-различни, да носят повече спонтанни емоции, да са запомнящи се. В четири поредни дни ще ви представим 40 идеи, които могат да ви помогнат да организирате и изживеете вълшебни моменти. Не е задължително да приложите всяка от тях. Просто си изберете тези, които са ви по сърце
 
1. Поздравете роднини и приятели със собственоръчно изработени подаръчета или картички

Можете да използвате детски рисунки, апликации или колаж. Още една идея – семейна снимка със забавно пожелание. Като варианти за онлайн поздравления подберете 10–15 кадъра, илюстриращи забавни, приятни или запомнящи се събития от годината, добавете подходящ музикален съпровод, и ако все още ви се занимава, сложете и надписи!

2. Поиграйте на „Тайните на Дядо Коледа”

Същността на играта е анонимна размяна на подаръци: всеки участник изтегля име, измисля му подарък, а после всички сюрпризи се събират в чувала и се раздават!

3. Опаковките – нещо различно

Този път излезте от шаблона. За опаковане може да се използва не само традиционната хартия, но и тъкани, мрежи, стари вестници или дори амбалажна хартия. Важното е да се вдигне градуса на настроение.

4. Планирайте формата на празничната трапеза

Ако се каните да отбележите настъпването на Новата година в семеен кръг, не е задължително да отрупате масата с планини от блюда. Затова пък можете да приготвите любимото ястие на всеки и да допълните с обща изненада за цялата компания в средата – например фондю от сирена или пък шоколадов фонтан.

5. Нека да е вкусно!

Планирайте необичайни менюта за всеки ден от празниците. Направете предварително допитване сред близките си и съставете списък на кулинарните им предпочитания. Отлична идея е всички заедно да приготвите част от тях!

6. Изпечете фигурки за украса на елхата

Само не забравяйте предварително да оформите дупчица във всяка от тях за връвчица.

7. Включете се в посткросинг

Това  е международен проект за размяна на пощенски картички. В него могат да се включат всички желаещи, независимо от възрастта. Правилата на проекта, както и  списък с адресати може да се намери на сайта www. postcrossing.com.

8. Изберете необичаен стайлинг

Тематично парти винаги е добра идея за организиране на един по-различен и запомнящ се празник. Може да е по тема от филм, посветено на любимата ви звезда и т.н. Фантазирайте семейно!

9. Още не сте купили подаръци?

В първия възможен почивен ден планирайте да свършите тази работа, но преди обед – така ще ви остане време и да се наградите накрая с кафе в мола за почивка.

10. Подгответе семеен спектакъл

Или пък малко тематично представление, в което всеки има някаква роля!

Очаквайте продължение!

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ