8 лаптопа с нетрадиционен дизайн

8 лаптопа с нетрадиционен дизайн

8 лаптопа с нетрадиционен дизайн

Красиви, луксозни, нестандартни. Такива могат да бъдат едни от най-популярните продукти в потребителската електроника – лаптопите. Убедени, че традиционният вид на преносимите компютри може да бъде разчупен, десетки дизайнери се заеха да създадат ново поколение в техниката свпечатляващ вид и функции.

Американският сайт oddie подреди най-интересните дизайнерски хрумвания за нетрадиционни лаптопи. Класацията изглежда така:

8. Японският "лаптоп за спешни случаи" Type-No1 Emergency Laptop. Мултинационалната IT компания NEC Corporation, базирана в Япония, се обедини с Takara, за да създаде абсолютната машина на лудия учен. Във външния вид на този лаптоп са включени лепенки, надписи и картинки, които правят устройството подходящо за някой като Дюк Нюкъм - екшън герой от компютърните игри. В нетипичната фасада на лаптопа е заложен 15.4-инчов дисплей. От едната му страна е прикрепен бутон за спешни случи (Emergency Button), който моментално изключва компютъра в случай, че се появят неочаквани посетители в стаята (може би някоя непослушна сестра?). Моделът бе пуснат в производство през 2006 г. От него бяха произведени и продадени само 300 бройки, като всяка от тях възлизаше на 174 510 йени.

7. DJ лаптопът на Fujitsu. Този лаптоп има 20-инчов LCD дисплей, който е лесно сгъваем. Горната му повърхност е създадена така, че може да бъде използвана като грамофон. Тя е чувствителна на докосване, с тъч скрийн. Така се получава мощен компютър, чийто капак отгоре позволява на потребителите да боравят с любимите си музикални парчета по същия начин, както ако използват винилова платформа на грамофон, и им дава възможност да влязат в ролята на DJ-и.

6. Лапоп Canova с двоен екран. Смята се, че това е съвършеният дизайн за преносим компютър, предназначен за хората с креативен ум. Лаптопът има двоен екран, който реагира на докосване, както и повърхност за писане. Върху него могат да бъдат нахвърляни бележки при скициране на проекти, да се пишат музикални ноти и разбира се, текст. Лаптопът върви със специална електронна писалка. Има хардуер, който му помага да работи гладко и безпроблемно, без да забива при стартирането на няколко по-тежки програми. Продава само в Италия и Австрия.

5. Концепция за дамски лаптоп на HP. Това е идея за преносим компютър с "дизайн за мацки". Предназначен е за млади клиентки, които държат да са тренди. Тази концепция е идея на дизайнера Никита Боянов. Той създаде проекти за дамски лаптопи с различен цвят, които съответстват на различен набор от грижи за външния вид. По проект компютрите ще изглеждат модерно, изискано, ще бъдат луксозни и ще се намират най-често в розово.

Очаквайте продължение!

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ