Google Earth разкрива пентаграм на територията на Казахстан

Google Earth разкрива пентаграм на територията на Казахстан

Google Earth разкрива пентаграм на територията на Казахстан

В продължение на години учени, читатели и любопитни международни наблюдатели се питат какво представлява гигантски пентаграм, видим чрез Google Earth на територията на Казахстан.

Районът, където колосалната звезда в кръг, обозрима само от Космоса, се очертава, е изпълнен с археологически обекти и не е населен. Най-близкият до него град е Лисаковск, разположен на 20 км в източна посока. Всички тези обстоятелства подхранват множество теории на конспирациите. Загадъчната форма отдавна е асоциирана с окултни движения. Мнозина се питат дали мястото не е било център на сатанистки ритуали.

Американският научнопопулярен сайт LiveScience хвърля светлина върху мистерията. Отговорът, както най-често се случва, е прозаичен. Представител на сайта разговаря с казахстанския археолог Ема Усманова, която има дългогодишен опит в проучването на района.

Тя обяснява, че от Google Earth се виждат очертанията на гигантски парк, чиито улици и алеи някога са били замислени под формата на петолъчката, символ на СССР. Занемаряването на района след рухването на Съюза е довело до обрастване с гъста растителност и дървета. Очертанията на започнатия проект за парк обаче остават, привличайки любопитните погледи на света. Вече всеки може да надникне в чужбина от Космоса, използвайки компютър. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ