Бразилци получават отстъпки за вежливост

Бразилци получават отстъпки за вежливост

Бразилци получават отстъпки за вежливост

Жители на Рио де Жанейро, които се държат вежливо в заведения, ще получават отстъпки в стемката.Така собствениците на кафенета и ресторанти в бразилския град са решили да поощряват добрите маниери сред своите посетители.

Идеята първо хрумнала на управата на едно от най-популярните заведения в Рио, но се разраства скоростно като почин и на други обществени места.

Кафенето, пионер на оригиналната маркетинг тактика, разположено в туристическата част на града, приело редица вътрешни правила, съгласно които всеки, който поздравява и произнася вълшебните думички, „Моля”, „Благодаря” или „Бъдете така любезни", получава намаление в размер на един реал (около 40 американски цента) за всяка поръчана чаша кафе.

Нововъведението било посрещнато с ентусиазъм от клиентите, съобщава Вести.Ru. На свой ред собствениците на заведението останали приятно изненадани, че пробваната от тях тактика се оказала и доста по-доходоносна от предполаганото. Въпреки, че в туристическата зона има висока конкуренция заради наситеността с най-различни заведения, посетителите започнали все повече да предпочитат „Любезното кафене”. „Нищо не е толкова евтино и не се цени толкова скъпо, както вежливостта!”, отбелязва доволно управата на кафенето.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ