Грандиозен музикален проект рекламира операта в Сидни

„Ела и ме обгради с корабите си.” Тези думи са част от припева на песента The Ship Song, изпълнена за първи път от Ник Кейв и The Bad Seeds през 1990 г. Години след първото й изпълнение тази песен отново и отново попада в Топ 30 на най-великите австралийски музикални парчета в последните 75 години според слушателите в Австралия.

По този повод управата на легендарната опера в Сидни реши да финансира мащабен рекламен проект. В него не участва самият Ник Кейв. Песента му е изпята от популярни австралийски поп изпълнители на фона на впечатляващи кадри от операта.

Общото изпълнение е подкрепено от музикалния съпровод на Симфоничния оркестър на Сидни, Австралийския камерен оркестър, Австралийската опера, „Багара денс тиътър” и театралната компания „Бел Шекспир”. Изпълненията на музикантите са записани в сградата на операта в продължение на повече от година, разказва управителят на операта, Ричард Ивънс. Той казва, че целта на рекламния проект е била да бъде създадена „любовна песен за творчеството” и да бъде отдадена почит на ролята на емблематичната сграда в Сидни в творческата и музикална история и култура.

Изпълнението на проекта е дело на австралийската рекламна агенция Three Drunk Monkeys, която режисира рекламни проекти, кратки филми, тв шоу програми и сериали, излъчвани в интернет

Рекламата на операта можете да видите тук.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ