Снимките оживяват в новата реклама на Facebook

Снимките оживяват в новата реклама на Facebook

Снимките оживяват в новата реклама на Facebook

Представете си, че има онлайн реклама, от която не можете да откъснете очи. Тя странно прихваща погледа, действа почти хипнотизиращо, би задържала палеца ви или курсора на мишката преди да свалите надолу интернет страницата. 

Има такъв формат и Facebook ще го използва, съобщава Adweek. Става дума за изображенията в .gif формат (cinemagraphs). Те не само за красиви колкото рекламните страници на световноизвестните списания, но и съдържат неочакван елемент от изображението, който се движи. Facebook, наред с приложението й Instagram, си поставя за цел възможно повече марки да ги изпробват в кампаниите си. Маркетолозите й без много шум представят този формат на рекламодателите и им казват, че той съдържа потенциала на видеото. Освен това има и фотографска стойност - най-често този вид изображения са от фотосесии или дело на професионални фотографи. 

"Ще започнете да виждате огромен брой от тези изображения във Facebook", коментира рекламен шеф, разглеждал наръчник, предоставян от компанията на маркетолози, на име "Hacking Facebook Autoplay." Дигиталните снимки с движещи се елементи се разпространяват в мрежата от години. Те направиха популярни някои творци като Кевин Бърг или Джейми Бек. Форматът, наричан в американските медии cinemagraphs, по-точно е вид GIF, снимка, в която само едно място деликатно се движи. 

Този тип изображения вече се използват за реклама сред тийнейджърите в популярната социална мрежа Tumblr. Някои марки вече са споделяли такива рекламни снимки във Facebook. Сред тях е и "Кока-Кола".

Смята се, че са по-елегантни от видеото, защото не са шумни, и биха били по-подходящи за позициониране на луксозни марки. 

 
Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Какво можем да научим от сагата около Сам Алтман за лоялността на работно място
"Пирогов" завежда колективен иск срещу министър Хинков, шефът на болницата поиска проверка от Прокуратурата
На днешната дата, 7 декември. Рождениците днес
Борисов: Разбрахме се с Асен Василев, ще го подкрепим за бюджета и данъчните промени
Цитат на деня
Републиканците в Сената на САЩ блокираха нова финансова помощ за Украйна и Израел
Времето: Валежите продължават, в масивите от Западна България ще се образува нова снежна покривка
Терзиев: Крайният срок да имаме председател на Столичния общински съвет е 12 декември