Трогателната история на Нкайтоле, който може да не доживее до 5 години

С този интелигентен и вълнуващ клип американската фондация Water is Life ни показва колко много може да се случи в живота на едно африканско дете, ако то надживее 5 годинки.

Видеото е социална кампания, чиято цел е да мотивира хората по света да даряват пари за изграждането на съоръжения за добив и пречистване на питейна вода в Кения.

Водата за нас в Европа и на много места по света е благо, което приемаме за даденост, но за малкия Нкайтоле от селцето Амбосели в африканската страна, и за много други деца като него, тя е в недостиг и може да бъде истинска заплаха. Приемането на замърсена питейна вода е водеща причина за смъртта на децата в Кения под 5-годишна възраст.

Филмът показва как на Нкайтоле се дава възможност да сбъдне всичките си мечти – да излезе от селцето си, да попътува със самолет, да види океана. Всичко това, преди да е станал на 5. Шансът той или децата като него в Кения да доживеят тази възраст е едно към пет, заради лошото качество на вода за пиене, посочват от фондацията.

Ето я и трогателната му история, в която той описва как се чувства по време на приключението си, виждайки толкова много чудеса.

Видеото следва тук. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ