3 причини да прочетете „Маркетингово позициониране“ от Станимир Андонов

3 причини да прочетете „Маркетингово позициониране“ от Станимир Андонов

През последния месец много се шуми около новоизлязлата книга на известния маркетолог и настоящ преподавател във ВЗУФ Станимир Андонов. „Маркетингово позициониране“ (изд. „Изток-Запад“) помага на специалисти и новобранци да научат повече за съвременния свят на маркетинга, като обединява в себе си теория, практически примери и малко известни досега изследвания на пазара.

Ето три причини, поради които си струва да добавите това издание на вашия рафт с професионална литература:

Първа причина: Книгата събира абсолютно всичко за маркетинговото позициониране на едно място и предлага слабо познати за България иновативни маркетинг решения

На достъпен език и на база дългогодишните си изследвания, Станимир Андонов разяснява „от А до Я“ що е то маркетингово позициониране. От книгата ще научите кои са най-често използваните в практиката стратегии за позициониране и репозициониране на продукти и брандове, както и това какво прави една стратегия успешна или тотален провал. Множество казуси илюстрират всяко теоретично правило, като особено интересни са описаните маркетинг гафове на големи корпорации – ярък пример за това как независимо от предварителните проучвания, вложените ресурси или иновативността, някои маркетинг стратегии рухват поради елементарно недовиждане.

Друг ценен аспект на „Маркетингово позициониране“ е фокусът на книгата върху конкуренцията в бизнеса. Макар че много компании в България предпочитат да се държат така, сякаш държат с лекота най-големия дял на пазара (твърдение, често разминаващо се с реалността), конкурентите винаги трябва да бъдат държани под око. Най-малкото – за да се поучим от техните грешки. Авторът предлага разработен модел за анализ на нивата на диференциране и конкуренция между компаниите и техните продукти, готов за прилагане за всяка фирма. Не по-малко интересни са описаните изследователски подходи за разкриване на възприятията и предпочитанията на потребителите, както и малко познатият у нас модел на Harvard Business School за прогнозиране на дългосрочната стойност на клиентите.

Втора причина: Опитът и проучванията на Станимир Андонов

Възпитаник на УНСС, Станимир Андонов защитава докторат по маркетинг в Института за икономически изследвания на БАН. Освен със сериозния си опит като преподавател в учебни заведения от ранга на УНСС, НБУ, M3 Communications College и ВУФЗ, авторът може да се похвали и с ръководната си дейност в национално представително изследване на маркетинговото позициониране на застрахователните компании в България.

Нещо повече, Андонов е част от екипа, осъществил първото невромаркетингово изследване у нас и е автор на редица публикации и няколко книги в областта на маркетинга и невромаркетинга. Мениджър е на единствената агенция за невромаркетингови изследвания в страната „Neuromarketing Bulgaria“.

Трета причина: Книгата се радва на отлични отзиви от някои от най-големите признати специалисти по маркетинг в страната

Ако все пак се чудите дали наистина „Маркетингово позициониране“ се отличава от стандартните учебници и публикации по темата, то чуйте само какво казват за  книгата някои от големите имена в бизнеса и в сферата на маркетинга:

„Безспорно най-добрата книга за маркетингово позициониране към момента. Много комплексна, разбираемо написана, прекрасно илюстрирана и най-важното – с конкретни указания как да се постигне желаният бизнес резултат: маркетингов и като продажби.“, отбелязва проф. д-р Веселин Благоев, автор на първата българска книга по маркетинг, издадена през 1988 г.

„Виждам книгата като наръчник за разбиране и правене на маркетинговото позициониране. “, посочва доц. д-р Кристиян Хаджиев, ръководител на  департамент „Бизнес администрация“ в НБУ

„Заради живите примери, достъпния стил и структурираната методология четенето е приятно, а изводите могат незабавно да бъдат приложени в маркетинга на вашата фирма.“, коментира доц. д-р Венцислав Савов, бизнес редактор в сп. „Мениджър“ и преподавател в Датски колеж в София

Поръчайте книгата „Маркетингово позициониране“ сега с 25% намаление от онлайн книжарница E-zona.bg

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ