AdAge: Очаквайте тонове реклама на Барак Обама

AdAge: Очаквайте тонове реклама на Барак Обама

Този сезон машината на кандидат-президентския фонд на Барак Обама ще се задейства, заливайки Америка с рекорден обем от политическа реклама. Това коментират авторите в електронното издание на AdvertisingAge. Те цитират информационна графика, публикувана в сайта на New York Times.

Графиката показва, че предизборният щаб на Обама вече е събрал за кампанията си внушителната сума от 46 323 209 долара. Над 32 млн. от финансовата подкрепа за неговата кампания идва под формата на вноски на частни лица в полза на предизборния му фонд. От април до 25 юни щабът на Обама е събрал над 20 млн. долара чрез лични вноски на хиляди американци, по-големи от 200 долара на седмица.

Общо над 80 млн. долара са събрани до този момент от кандидат-президентите на САЩ, сочат данни на Федералната изборна комисия в страната. С най-много финансови средства за надпреварата през 2012 г. след Обама разполага републиканският кандидат Мит Ромни, чиято кампания дотук е подкрепена от 18 383 256 долара.

Финансирането на предизборните кампании в САЩ се смята за ключово по отношение на изхода на политическата надпревара. Пиарът на кандидатите за държавен глава на различните партии в страната е мощна индустрия с история и впечатляващи резултати, коментират специалисти.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ