Защо гласът на марката има значение?

Защо гласът на марката има значение?

Защо гласът на марката има значение?

Ако не добавите логото си в горната част на страницата, където сте публикували съдържанието си, ще разбере ли аудиторията ви, че идва от вашата марка? Ще разбере ли човек, който гледа съдържанието ви от различни канали, че всичко идва от една и съща марка? За съжаление твърде много фирми и търговци не мислят за вашият глас като за важна част от стратегията на марката.

Може би се чудите защо гласът на марката наистина има значение. В края на краищата, не е ли крайната цел съдържанието ви да изглежда свързано и "човешко"? Гласът на марката не е нечовешки елемент. Става въпрос повече за последователност, която позволява на другите да разпознаят лесно, че дадено съдържание или продукт идва от вашата марка. Освен това наличието на последователен глас на марката и използването на едни и същи думи и речник ще ви помогне да приложите интелигентни стратегии за по-локализирано съдържание.

Направете голяма извадка от вашето съдържание. Отделете време, за да съберете всички видове съдържание, което сте публикували. Оценявайте всеки един. Възможно ли е част от съдържанието да е написано от конкуренцията? Ако е така, елиминирайте го. Стеснете съдържанието си само до няколко части, които са уникални за вас и които показват гласа на вашата марка.

Погледнете вашата малка извадка от съдържание и разберете как бихте описали нейната "личност". Например, гласът на вашата марка забавен, очарователен и уникален ли е? Или имате повече професионален, ясен и кратък глас на марката? Няма значение какво е, трябва да го стесните до три думи, които могат да служат като ръководство за създаване на съдържание в бъдеще.

Вашите писатели са тези, които създават съдържанието, което публикувате. Поради това трябва да се уверите, че те получават гласа на марката, който сте описали, и да разберете как да го създадете във вашето съдържание. Това е важна стъпка, която не можете да си позволите да пренебрегнете.

Трябва да вложите време и усилия в намирането и демонстрирането на гласа на вашата марка. Ако не направите това, вашето съдържание и цялото онлайн присъствие ще изглеждат прекъснати. Използването на съветите и информацията тук ще ви помогне да откриете гласа на вашата марка и да го използвате в цялото ви онлайн съдържание. В крайна сметка това ще бъде от полза за вашия бизнес и марка и ще ви помогне да бъдете лесно разпознаваем от клиентите. 

Източник: Питър Рослър за Inc.com 

Превод и редакция: Нели Тодорова     

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ