Моцарела посинява, стряска Торино

Моцарела посинява, стряска Торино

Моцарела посинява, стряска Торино

Моцарела, произведена в Германия по поръчка на италианска компания, посинява при отварянето на опаковката и беше иззета като предпазна мярка от карабинерите в Торино.

Италианското министерството на земеделието обяви, че въвежда извънреден контрол за тези партиди. Здравното министерство пък задейства европейската система за "бърза тревога", която да информира Европейската комисия и германските власти за заразяването.

Властите са били предупредени от потребител, заснел с мобилния си телефон как мекото бяло сирене незабавно посинява при контакт с въздуха.

Според първите анализи на института "Зоопрофилатико" в Торино причината за оцветяването вероятно е бактерия, а не отравяне с тежки метали, което също може да предизвика този цвят.

"Посиняващото" сирене е произведено в Германия по поръчка на италианска компания, която го продава в магазините за евтини стоки в Северна Италия.

По случая е започнало разследване. Името на веригата супермаркети не се съобщава, защото "се е справила добре със ситуацията" и незабавно е изтеглила продукта от продажба.

Моцарелите са стрували от 1,75 до 2 евро според размера.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ