5 начина хората да ви запомнят

5 начина хората да ви запомнят

За да успее всеки - независимо дали собственик на бизнес или служител, трябва да бъде забелязан и след това запомнен. Дори и да не сте най-интересният човек на света, една от основните ви цели трябва да бъде изграждането на личната търговска марка. Хората, които са запомнящи се, не само са по-богати, а и по-удовлетворени от живота.

Има няколко забавни начина да накарате околните да ви запомнят, посочва Джеф Хейдън - редовен автор в сайта на американското списание Inc. Ето кои са те, според него. 

Не гледайте другите, действайте като самите вас! Може да говорите интелигентно за това как по дрехите посрещат или пък може да се облечете така, че да ви запомнят. Всеки може да сподели мнение за филм или телевизионно предаване, но не всеки може да разкаже интригуваща лична история. Спрете да гледате и коментирате другите, започнете да действате – това е много по-запомнящо се.

Направете нещо необичайноМислено начертайте кръг и поставете всички неща, които притежавате в него. Вашият кръг ще изглежда както този на всички останали: всеки работи, всеки си има семейство, жилище, кола, дрехи ....Ние обичаме да мислим, че сме уникални, но най-общо казано, сме едни и същи. Така че, от време навреме трябва да правите нещо различно. Отправете се към необичайна дестинация, направете нещо, от което винаги сте се страхували. Това ще ви донесе ценен опит. И ще ви запомнят с него. 

Впуснете се в една безполезна мисия. Ако сте невероятно фокусирани, последователени и безмилостно ефективни, значи сте много, много скучни. Спомнете си, когато бяхте млади и следвахте глупави идеи заради техните нелогични заключения. Същината на безполезната мисия е в надпреварата, а не в дестинацията. Не всяко нещо трябва да има смисъл и цел.

Нека другите говорят за васХората, които не се хвалят, се помнят помнят повече. Тези, които се хвалят, биват запомнени главно с факта, че се хвалят. Правете добри неща и другите ще заговорят за вас. Колкото по-малко говорите за себе си, толкова повече хората си спомнят за вас.

Престанете да се опитвате да сте перфектни. Спрете да опитвате да изглеждате перфектно и да се справяте с всичко идеално. Приемете греховете си. Правете грешки. Опитайте от провала. Дори и да имате малки дефекти, хората ще ви запомнят по-лесно с тях, отколкото ако сте съвършени.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ