Американците масово напускат работа

Американците масово напускат работа

Американците масово напускат работа

Американският пазар на труда е далеч от ситуацията, в която беше преди рецесията, но напоследък в него се забелязва известно раздвижване. Все повече американци напускат работа през последните месеци, твърди ново изследване, публикувано в Management issues.

Това е знак, че доверието в икономиката се възвръща, смятат експерти. Скоро работодателите може би ще изпаднат в паника от това, че най-добрите им професионалисти са "напуснали кораба" в търсене на нещо по-добро.

След 15 месеца на масови съкращения официалните данни от американското министерство на труда показват, че броят на хората, отказали се от работните си места доброволно през април е нараснал до почти 2 милиона в сравнение с 1,75 милиона, които са били уволнени.

Нови изследвания показват, че четвърт от най-добрите професионалисти във фирмите са готови да напуснат по собствено желание. И техният брой е много по-голям в сравнение с този през 2006 г., когато делът им е бил едва 10 на сто.

Проучването сочи още, че всеки пети служител се определя като крайно неангажиран и че това дава пряко отражение върху ефективността на работата му. „Моето усещане е, че 50 на сто от работната сила се хаби в търсене на следваща работа“, твърди Ан Хюлет, автор на изследването.

"Организациите са реално застрашени да загубят най-талантливите служители, тъй като нивото на тяхното оттегляне нараства", казва Конрад Шмид, друг автор на проучването.

"От първостепенно значение е компаниите да действат сега - не само отново да се ангажират и да запазят продуктивните си служители, а и да преоценят лидерските умения, които притежават хората им", твърди Хюлет.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ