Управление

Лица

|

Денят не си личи от сутринта!

Денят не си личи от сутринта!

Отвратителна сутрин? Нещата тръгват накриво? Не се притеснявайте! Останалата част от деня ви може да не бъде катастрофа и да се превърне в един от най-добрите ви дни, стига да предприемете тези прости стъпки.

1. Не забравяйте, че миналото не е равнозначно на бъдещето

Няма такова нещо като "серия от лош късмет." Причината, поради която хората вярват, че има такава глупост е, че човешкият мозък създава модели на случайни събития и помни събития, които отговарят на модела.

2. Откажете се да правите собствени пророчества

Ако смятате, че останалата част от деня ви ще бъде предизвикателство заради това, което вече се е случило, грешите. Пророчеството ви ще се сбъдне, ако повярвате в него, затова оставете се на случайността.

3. Изградете си чувство за мярка

Помислете за голямата картина: освен ако не се е случило нещо, което променя живота ви (като смъртта на любим човек), шансовете, че до две седмици ще сте забравили напълно за проблема каквото и да е той са големи.

4. Сменете разбиранията си за "добро" и "лошо"

Решете, че един добър ден е всеки ден, в който сте на земята. По същия начин решете, че един лош ден е, когато някой открадне колата ви и я изхвърли в морето, например. С тези определения е лесно да бъдете щастливи и трудно да бъдете тъжни.5. Подобряване на телесната химия

Тялото и мозъкът са в постоянна връзка: когато ви се спи, настроението ви е по-лошо, и така нататък. Грижете се за тялото и ума си – разходете се, яжте здравословно.

6. Съсредоточете се върху нещата, които вървят добре

Основната причина да сте убедени, че това е лош ден е, че вие ​​се фокусирате върху това какво се е объркало. Въпреки че има неща, които вървят зле, вероятно има десетки нещата, които вървят добре. Направете списък и го публикувате някъде, където го виждате.

7. Очаквайте нещо удивително

Точно като отношението към доброто и лошото, очакванията ви карат да виждате повече проблеми или повече възможности.

Джофри Джеймс за Inc.com

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ