Три трика за по-добра продуктивност

Три трика за по-добра продуктивност

Пътят към по-добрата продуктивност – към много по-добрата продуктивност – не е чак толкова труден. Инвеститорът Тим Ферис споделя 3 съвета за повишаване на ефективността пред списание „Инк”.

Събуждайте се с повече енергия

Много хора се чувстват уморени сутрин – не защото не са спали достатъчно, а защото имат понижена кръвна захар. Може да се справите с това, като хапнете една-две лъжички неподсладено бадемово масло, преди да си легнете вечер. Това е един много прост и полезен начин да стабилизирате кръвната си захар. Веднага ще усетите как, вместо да се чувствате гроги сутрин, ще бъдете невероятно свежи и готови за подвизи.

Удвоете скоростта си на четене за пет минути

Запишете едно изречение – каквото и да е, стига да съдържа от осем до 12 думи и да изпълва един единствен ред на страницата или екрана. Ако го четете, като се фокусирате върху първата дума на реда и завършвате с последната, ще изгубите около 50% от периферното си зрение в полетата. Вместо това просто започнете от втората или третата дума отляво и завършете две или три думи преди дясното поле. Така ще удвоите скоростта си на четене. Може да опитате това, като първо подчертаете нужната част от изречението, за да се ориентирате. Все така ще виждате краищата на текста, но ще сте елиминирали разсейващото влияние на полетата.

Разчистете пощата си за два пъти по-кратко време

Единственият ефективен начин да стигнете до нулата във входящата си поща, е като отговаряте на по-малко имейли, защото всеки отговор поражда нови и нови писма. Ето няколко инструмента, които ще ви помогнат да направите този процес по-ефективен.

Първият се нарича five.sentenc.es и ви дава бележка под линия, която гласи: „Защо този имейл е дълъг пет изречения или по-малко?” и предлага линк към обяснението. Има и други версии: four.sentenc.es, three.sentenc.es, в зависимост от това колко къси можете да направите писмата си. Този инструмент извинява вашата лаконичност и ви освобождава от чувството за вина.

Boomerang е инструмент на Gmail. Той ви позволява да правите две неща много добре. Първото е да задавате по-късно изпращане на имейлите си – например след седмица. Второ, може да зададете час, в който имейлът ще се изстреля като бумеранг най-отгоре във входящата ви кутия, ако не му бъде отговорено – така няма да ви се наложи да следите за нови писма.

Последната, трета възможност е emailga.me. Този инструмент ви принуждава да преглеждате пощата си последователно, без общия поглед на входящата кутия, и предлага таймери и други удобства. С негова помощ ще може да преглеждате писмата си за половината време. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

“Дарвин? Какъв Дарвин?”: 5 правила, които ще ви помогнат да се развивате по-бързо от другите 
На днешната дата, 6 октомври. Имен ден празнуват Тома, Томислав и Томислава
Трус в Румъния стресна Северна България
Голямо количество силна отрова открито случайно в сграда в Плевен
Григор Димитров се класира за полуфиналите в Пекин
Руската инвазия обърна нагласите на финландци и шведи за членство в НАТО
Откриха обявените за издирване плевенски ученици
За успеха на българската фирма Евромастер: 30 години иновации и инвестиции в бизнеса