Уроци по личен имидж от животните сензация в интернет

Уроци по личен имидж от животните сензация в интернет

Уроци по личен имидж от животните сензация в интернет

Не се чувствайте виновни, ако губите часове да зяпате снимки и клипове на сладки животни в мрежата. Всъщност тези симпатяги могат да ви научат на туй-онуй, когато стане въпрос за търсене и намиране на нова работа. Сайтът Mashable събра няколко весели урока от четириногите интернет суперзвезди.

Бъдете ентусиазирани като Бътърмилк

 

 

Търсенето на работа може да отчае всеки. Може би точно това ви е тласнало в бездната на котешките клипчета и кучешките снимчици? Малката козица Бътърмилк обаче ни учи следното: тя винаги кипи от енергия и прескача всички препятствия, като например другите кози. Това е само защото те винаги стоят неподвижни, а тя е заета.

Когато търсите работа, не бъдете една от неподвижните кози. Тези животни нямат профили във Фейсбук. А вие имате. Използвайте го, за да покажете на всички колко обичате това, което вършите и колко искате да го вършите добре. Покажете знания, интерес и ентусиазъм. Не само в мрежата, а изобщо. И току виж някой работодател ви обърнал внимание.

Създайте силна лична марка като Бу

Ако се интересувате от симпатични животни, вероятно познавате кученцето Бу. Стилният дребосък с хубава прическа прилича на плюшена играчка, но това сигурно е така, защото притежава собствена линия от играчки на пазара. Бу е рокзвездата на интернет животните. Той има договор за книга, над 6 милиона фенове във Фейсбук и дори е работи за Virgin American Airlines. Знаехте ли, че компанията има официален представител на животните? Е, имат и Бу е получил работата. А вие с какво се занимавате напоследък?

Бу е толкова популярен не само защото е абсурдно сладък, но и защото има великолепно изградена лична марка. Поучете се от него. Създайте специализиран блог, занимаващ се с проблемите на вашата професия. Активно пишете и говорете, участвайте в дискусии, накарайте хората да чуят особеното ви мнение и да запомнят уникалната ви личност. Стига, разбира се, да имате такава. Ако нямате, измислете си. Никой няма да ви обърне внимание, ако не се отличавате с нещо свое.

Познавайте нишата си като Гръмпи кет

Генераторът на мемета Гръмпи кет със сигурност стигна далече, защото наблягаше на силните си страни. Търсейки работа, вие трябва да правите същото. Не всяка позиция, която ви хване окото, е подходяща за уменията и квалификациите ви. Вместо да подавате документи за всяко свободно място, отделете време да разберете къде наистина ще се справите най-добре. Гръмпи кет например не притежава ентусиазма на Бътърмилк, нито чувството за стил на Бу, но специфичният й чар й носи повече от достатъчно успех. Тя просто си е паднала на мястото. Вие също имате конкретни силни страни и трябва да наблягате на тях.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ