GLOBUL с нов мениджърски екип

GLOBUL с нов мениджърски екип

GLOBUL с нов мениджърски екип

Новият главен изпълнителен директор на GLOBUL Стайн-Ерик Велан представи нов мениджърски екип на компанията, съобщиха нейни представители.

Ирина Василевска ще продължи да заема длъжността мениджър отдел „Правни отношения и защитена информация“ в телекома. Ангелина Лякова остава мениджър „Регулаторен отдел“. Борис Тачев ще продължи да бъде директор „Човешки ресурси“, а Ясен Гуев остава директор „Корпоративна политика“ на GLOBUL и GERMANOS.

Терье Борге ще бъде новият главен финансов директор на GLOBUL. През последните три години Терье бе главен финансов директор на телекомуникационната компания DiGi (Малайзия), в която новият собственик на GLOBUL – норвежката Telenor Group, притежава дял от 49%.

Саша Филипович ще бъде новият главен търговски директор на оператора. Той притежава над 17 години опит в областта на мобилните комуникации и е работил като маркетинг директор на Telenor Сърбия. Атик Ахмад е назначен за главен технически директор на GLOBUL и GERMANOS. Преди да се присъедини към компанията, Ахмад бе главен директор „Технологии“ на Telenor Черна гора.

Брад Байблоу пък ще бъде главен маркетинг директор на компанията. По-рано е работил като главен маркетинг директор (2012-2013 г.) и директор „Корпоративни клиенти“ (2010-2012) на Telenor Черна гора.

Бьорн Ракенес ще бъде Директор „Доставки и логистика“. Той работи в Telenor Group от 2001 г. и е заемал различни позиции в сферите на доставките, логистигата, качеството на услугите, връзките с доставчици и др.

Владимир Радойчич бе назначен за Главен директор “Проектиране и управление на мрежата”. Той притежава 15 години опит в телекомуникациите и идва от Telenor Сърбия, където е бил директор „Внедряване на технологии“ в продължение на почти шест години.

Торстейн Педерсен ще бъде главен директор „Стратегия“ на GLOBUL и GERMANOS и има над 20-годишна картиера в телекомуникациите. Досега бе вицепрезидент „Стратегия и бизнес развитие“ в Telenor Group за Европа.

Telenor Group придоби GLOBUL и GERMANOS официално на 1 август 2013 г. Към края на март 2013 г. GLOBUL имаше почти 4,6 милиона потребители. Услугите на компанията са достъпни за 99.98% от населението на България и на 99.48% от територията на страната, а UMTS мрежата й покрива 94.81% от българското население. В GLOBUL и GERMANOS в момента работят над 2400 служители.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ