Интернет легендата Гръмпи кет умря

Интернет легендата Гръмпи кет умря

Интернет легендата Гръмпи кет умря

Най-изветсната сърдита котка в интернет Гръмпи кет умря, предават световните медии.

Животното, което стана популярно от интернет заради своето кисело изражение и предизвика споделянето на хиляди картинки с неговия вид, почина на 7-годишна възраст след усложнения при инфекция, потвърди неговият собственик, цитиран от Би Би Си.

Котката от Аризона през годините "помогна на милиони хора да се усмихнат", споделят нейните фенове.

Гръмпи, чието истинско име бе Сос Тартар, стана популярна през 2012 г., когато се появиха снимки на нейното кисело изражение онлайн и тя бързо се превърна в меме.

Според нейния собственик Табита Бундесен, уникалното ѝ изражение е причинено от котешка недоразвитост и лоша кръстоска.

След като стана много известна, Гръмпи пътува по света, появявайки се пред телевизионните камери и дори през 2014 г. бе звезда в свой собствен коледен филм.

От 2015 г. музея на Мадам Тюсо в Сан Франциско има нейна восъчна фигура. Акаунтът ѝ в Instagram има повече от 2 млн. последователи, а в Twitter - над 1,5 млн.

 

През 2018 г. собствениците ѝ спечелиха дело за 710 000 долара за авторски права. Тогава "Гръмпи Кат Лимитед" осъди собствениците на американска фирма за кафе за нарушаване на договора за използване на изображението на котката, припомня БНТ.

Компанията е имала правото да продава своето "Гръмпочино" (ледено капучино с лика на котката), но тя също така е продавала и други продукти с нейния лик.

Буднесен е работила като сервитьорка преди нейния домашен любимец да се сдобие популярност в интернет. Тя споделя, че е напуснала работата си само няколко дни след като Гръмпи се е появила в социалните медии.

Още: Най-богатите домашни любимци в света

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ