Празнуваме седмицата на сиренето

Празнуваме седмицата на сиренето

Празнуваме седмицата на сиренето

Една от най-вкусните храни за кулинарията и сърцата ни е на почит тази седмица, смятана от кулинарите по цял свят за седмицата на сиренето.

От скучни ястия до гурме специалитети, сиренето прави всичко по-добро и по вкусно. 52% от американците вярват, че сирената са взаимозаменяеми в рецепти, а 28% казват, че включват сирена, защото искат да експериментират с различните аромати, които предлага сиренето, съобщават от foodpanda.

Знаете ли, че?

  • Сиренето е създадено преди 4 хил. години - случайно.
  • Отнема 10 л. мляко, за да се направи само 1 кг. сирене.
  • Над 25% от сиренето в САЩ се произвежда в Уисконсин (останалата част е предимно от Калифорния, Айдахо и Ню Йорк).
  • Някои сирена са незаконни в Съединените щати.
  • Френските сирена са най-популярните в света.
  • Кредитната банка на Италия взима сирене "Пармезан" от местни производители в замяна на ниски заеми.
  • "Дупките" в швейцарското сирене доскоро са разглеждани като признак на несъвършенство.
  • Филаделфийското кремообразно сирене е кръстено на село в Ню Йорк, а не в известния град Пенсилвания.
  • КОнсумацията на сирене Гауда представлява повече от половината от световното потребление на сирене.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ