Тенденции при храните през 2017 г.

Тенденции при храните през 2017 г.

Тенденции при храните през 2017 г.

Всяка година, когато времето застудее, коледната украса е поставена и всички сме в празнично настроение, скоро ще настъпи Нова Година. Тогава по целия свят се събират готвачи, експерти по храните и анализатори, които предричат какви ще бъдат кулинарните тенденции през следващата година. Foodpanda подбра някои от нещата, които ще бъдат модерни не само за менютата на ресторантите, но и за нашата трапеза.

1. Грозни храни. Сигурно сте виждали криви моркови или други зеленчуци и плодове със странна форма. Те се наричат грозни храни и обикновено се изхвърлят. Техните вкусови качества, обаче, не са по-лоши от на другите. Група кулинари започва кампания за изкупуване и използване на тези продукти, вместо да се оставят да изгният. Друго качество е че с нестандартните форми може да придобиете по-интересен облик на вашата чиния.

2. Месо за закуска. В последно време се говори за прием на месо и месни продукти за закуска, защото това дава необходимото количество енергия и мазнини за тялото. Освен това, тенденцията да се приема месо рано сутрин е оправдана, защото така няма да натрупаме излишни килограми и количеството калории ще бъде изгорено до края на деня.

3. Консумация на семена и кълнове. Здравословният начин на живот обзема все по-голяма група хора. През последните години се наблюдава тенденцията да се приемат семена и кълнове през целия ден. През 2017 г. се очаква тези съставки да присъстват все по-често и в готвените ястия като по този начин ще ги обогатяват допълнително.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ