Трикове за готвене от най-прочутите готвачи
Маркетинг
Обновена 14:15ч., 23.01.2018
Талантът си е талант, но готварството, като всяко друго изкуство, има и правила. Има и тайни, които готвачите съхраняват грижливо и предават от поколение на поколение. Ето някои от тях.
- Обичате люти чушки, но не искате да са толкова силни? Махнете семената, изрежете „вените“ отвътре и ги изплакнете със студена вода. Лютивината ще изчезне почти изцяло, а вкусът ще остане същият.
- Картофките стават хрупкави и без да ги пържите в олио, ако ги поръсите с брашно и ги изпечете.
- Броите калориите? Заменете тежката сметана с ¾ разбити белтъци в десерта.
- Ако се чудите дали да сложите зеленчуците да се варят в студена или във вряща вода, запомнете следното правило: тези, които растат под земята се слагат в студена, а растящите над земята – във вряща.
- Когато разбивате белтъци на пяна, ще знаете, че са готови, когато обърнете купата наопаки и съдържанието не се разлива.
- За салати използвайте печено във фолио цвекло вместо варено. Печеното цвекло запазва повече от цвета и вкуса си и съдържа повече витамини.
- Ето каква е най-добрата последователност за рязане на лук. Срязвате на две половини по дължина, като отрязвате най-горната и най-долната част на всяка. Правите един-два хоризонтални разреза, след което започвате да режете по дължината. Накрая нарязвате напречно и кубчетата са готови.
- Заливайте салатата със сосове само след като вече сте поръсили със сол. В противен случай олиото ще попречи на солта да се разтвори напълно.
- За да не залепват макаронените изделия, използвайте колкото може повече вода. Един литър на сто грама суха паста е идеалното съотношение.
- Тайната на перфектното тесто за сладкиши е проста: теглото на брашното трябва да е равно на теглото на захарта, а теглото на яйцата да е равно на теглото на маслото.
- За да направите картофеното пюре меко, добавете с млякото сода за хляб на върха на ножа и бийте 2 – 3 минути.
- За да изстискате повече сок от цитрусовите плодове ги облейте с гореща вода, или поставете за кратко в микровълновата фурна. Преди да разрежете плода, претъркаляйте го, притискайки с длан към плота.
- Използвайте дървена пръчица, за да проверите дали олиото е готово за пържене. Ако около пръчката се образуват мехурчета, можете да пристъпвате към готвенето.
- За да не се слепва оризът, запържете го в тиган с растително масло, след което добавете водата за варене. За овкусяване може да добавите скилидка чесън и да я извадите, когато оризът е готов.
Прочетете и останалите хитрини на страницата на Obekti.bg.
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА
|
|
Ключови съвети от LinkedIn за по-голяма ефективност на видео съдържанието в кратка форма
Маркетинг |
Обновена 01:12ч., 22.11.2024
Цитат на деня
Цитат на деня |
Обновена 00:30ч., 22.11.2024
Статуквото срещу иновацията – уроци за „мениджъра на промяната“
Мениджмънт |
Обновена 00:15ч., 22.11.2024
На днешната дата, 22 ноември. Рождениците днес
На днешната дата |
Обновена 00:04ч., 22.11.2024
Кипър ще насърчава развитието на водолазен и круизен туризъм
Свят |
Обновена 20:00ч., 21.11.2024
Китай обяви, че е открил огромни залежи на злато за 82,8 милиарда долара
Икономика |
Обновена 19:25ч., 21.11.2024
Статуквото срещу иновацията – уроци за „мениджъра на промяната“
Мениджмънт |
Обновена 00:15ч., 22.11.2024
По-добре компетентен гадняр, отколкото чаровен глупак
Управление |
Обновена 00:10ч., 06.12.2018
На днешната дата, 22 ноември. Рождениците днес
На днешната дата |
Обновена 00:04ч., 22.11.2024
Ключови съвети от LinkedIn за по-голяма ефективност на видео съдържанието в кратка форма
Маркетинг |
Обновена 01:12ч., 22.11.2024
Цитат на деня
Цитат на деня |
Обновена 00:30ч., 22.11.2024
Китай с рекорд по заявления за патенти
Общество | Advertorial |
Обновена 18:15ч., 23.11.2016
НСО: Непрекъснато има заплахи за живота на Бойко Борисов
България | Advertorial |
Обновена 13:18ч., 25.07.2010
Коментари
Няма въведени кометари.