Какво е общото между устойчивите хора

Какво е общото между устойчивите хора

Какво е общото между устойчивите хора

Истината е, че животът може да бъде труден, бизнесът безпощаден, а пътят към успеха, изпълнен с препятствия.

Различното при хората, които държат на своето и продължават да вървят напред, дори във времена на трудност и неуспех, идва от група от навици, свързани с издръжливостта.

Устойчивостта се характеризира със създаването и развитието на здрава психика. За съжаление, човек  не се ражда с тази способност. Устойчивостта е умение, което трябва да научите и усъвършенствате с времето. На всичко отгоре, то е абсолютно незаменимо, ако искате да се справяте със тежките моменти в живота.

Това са 4 навика, характерни за устойчивите хора.

1. Те имат силна връзка със своите емоции

Устойчивите хора разбират своите емоции и знаят как да ги контролират. Някои хора казват, че сдържането на чувствата е най-добрият начин да се справите с труден период от вашия живот, но истината е, че това потискане може да доведе до обратен ефект.

Неспокойните и угрижените хора, често имат прекалено много мисли, които се въртят в главатаим, а това прави много трудно отсяването на ненужното и излишното .

Устойчивите хора имат силна връзка с своите емоции и добре развито себепознание, а това им дава повече контрол над ситуацията. 

2. Не слушат негативните гласове в главите си

Издръжливите хора могат да игнорират тези негативни мисли и да вникват по-дълбоко в своето съзнание, за да открият причината, която стои зад тях.

По този начин, вместо да ги вземат присърце, те превръщат отрицателните чувства в позитивни цели. Устойчивите хора са оптимисти, които вярват в собствените си сили и способности.

При кризисна ситуация, издръжливият човек ще бъде положителен, отворен и готов да намери решение. Той не задълбава в миналото, а отправя погледа си към бъдещите възможности.

3. Знаят как да се съвземат след провал

Думата Resilience(устойчивост) идва от латинската Resilire, което означава „да отскочите“.

В основата на устойчивостта стои знанието за това, как да се съвземете от несгодите и житейските предизвикателства. Това е нещо, което всеки един от нас може да направи, стига да се научи как.

Издръжливите хора със здрава психика не позволяват на нищо да ги събори на земята и да бъдат смачкани под натиска провала.

4. Не изпитват нужда и желание да контролират всичко

Издръжливите хора не страдат от мания за контрол.

Те знаят как да се примирят със съществуването на външни обстоятелства и разбират, че единственото нещо, което могат да направят е да се съсредоточат върху това, което е в рамките на тяхната сфера на контрол, а именно тяхната нагласа, поведение и емоции.

Тези навици не се придобиват лесно, но ако дадете всичко от себе си, ще получите незаменими емоционални инструменти, които ще ви помогнат да развиете нужната издръжливост и устойчивост, за да се справите с най-големите трудности от вашия живот. 

Лоли Даскал, президент и главен изпълнителен директор на Lead From Within, за Inc.com

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ