11 типа ужасни шефове, които може да срещнете на работното място

11 типа ужасни шефове, които може да срещнете на работното място

„Кои типове хора се превръщат в най-лошите шефове?“. Този въпрос бил поставен пред потребителите на американския сайт за споделяне на опит и съвети Quorа, посочват от Inc.com

Керън Арлък, клиничен психотерапевт, споделя своето мнение по темата пред Quora:

Съществуват множество човешки черти, който могат да превърнат човек в „ужасен шеф“. За съжаление, повечето хора са имали „удоволствието“ да работят с поне един такъв шеф, ако не и с много повече. Осланяйки се на моя личен професионален опит, съставих списък с 11 от най-лошите шефове, на които може да се натъкнете на работа

1. Шефовете, назначени на управленски позиции, които не разбират напълно задълженията си и/или никога не са изпълнявали подобна роля, но същевременно с това отказват да се вслушат в мнението на своите служители и клиенти, защото смятат, че знаят повече от тях.

2. Шефовете, които не проявяват съпричастност и имат ниска емоционална интелигентност.

3. Шефовете, които използват своята позиция и власт, за да подхранват егото си, като унижават служителите си и обвиняват другите за техните грешки.

4. Шефовете, които настояват за перфектно изпълнение, въпреки че не са обяснили ясно и разбираемо какво точно искат.

5. Шефовете, които тайно (или не толкова тайно) гледат снизходително на своите подчинени или на клиентите на компанията.

6. Шефовете, които не казват на своите служители, че са недоволни от тяхното представяне, а предпочитат да прикриват истинските си чувства и мисли, докато един ден не решат да уволнят някой служител, без да го предупредят и да му дадат възможността да промени своето представяне.

7. Шефовете, които предприемат някакъв вид незаконни и/или неморални действия и съзнателно излагат на риск своите служители.

8. Нерешителните шефове, които постоянно си променят мнението и често карат служителите си да започват работата си отначало.

9. Шефовете, които преписват грешките си на други хора, включително и на тези, които работят за тях, когато се изправят пред по-висшестоящ от тях мениджър.

10. Шефовете, които нарушават почивката на своите служители с въпроси, които не са нито спешни, нито важни, просто защото са си го наумили.

11. Шефовете, които не осъзнават, че са лоши ръководители.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ