Добре дошли, в ресторанта на Hell’s Kitchen България!

Това не е декор или снимачна площадка, а ресторантът на Hell’s Kitchen

Истинска, "отворена" кухня в реално действащ ресторант ще е най-атрактивното, но и най-голямото предизвикателство за участниците в първото българско издание на популярния кулинарен формат Hell’s Kitchen, който стартира по NOVA на 27 февруари. Това стана ясно на специално събитие за журналисти днес, които гостуваха в ресторанта на Hell’s Kitchen България. Посрещна ги самият шеф Виктор Ангелов с думите „Добре дошли! Както виждате, не се намирате на декор или снимачна площадка, а в истински изискан ресторант.“ След това сам зададе въпроса "Защо съм тук?" и отговори "Време беше да се върна при професионалистите.  Hell’s Kitchen е място, в което всеки ден готвачите трябва да се доказват като професионалисти."

18 професионални готвачи - 9:9 мъже и жени ще се състезават под прякото и "еднолично командване" на шеф Ангелов в три поредни дни - вторник, сряда и четвъртък. В началото участниците ще бъдат разделени на мъжки и женски отбори, като постепенно, през директни елиминации ще се стигне и до смесен отбор, от който накрая ще бъде излъчен един победител.

Най-важната задача за двата отбора е вечерята, по време на която те ще доказват професионалните си умения в кухнята, изпълнявайки истински поръчки от гости на ресторанта. По време на вечерята, всеки един от участниците ще отговаря за определена станция – салати, месо, риба, десерти и пр. Дневните предизвикателства ще внасят допълнително напрежение в ежедневието на готвачите. Отново, разделени на отбори - мъже и жени, те ще трябва да мерят сили в задачи, свързани с бързина, ловкост, дисциплина и умението да разпознават вкусове и продукти. „Благодарение на всички тези предизвикателства ще мога да опозная в дълбочина силните и слабите страни на участниците. Ще ги поставя на ръба на възможностите им, за да проверя как се справят в екстремни условия, ще търся точния баланс между кулинарни умения и сила на характера, за да избера накрая този, който е най-достоен за победата. За разлика от други кулинарни предавания, тук нещата са и много лични, защото победителят ще работи в моя ресторант“ – завърши той преди да се отдаде на приготвяне на специалното меню за журналистите.

„На кастинга се явиха много интересни, различни и дори странни кандидати. Едно от отличителните качества, които търсехме беше самочувствието, защото то е проява на характер. Това е предаване за хора с характер, макар успехът и победата в него е силно зависима от екипността. Отборната игра е един от най-интересните елементи в предаването, но е много трудно да останеш отборен играч, след като знаеш, че накрая ще спечели само един" допълни продуцентът на предаването Нико Тупарев.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Тръмп заплашва с допълнителни 10% мита страните, които се присъединяват към „антиамериканската“ политика на БРИКС
Бизнесът на Шуменското плато иска компенсации заради издирването на черния леопард
Германският президент обеща подкрепа за запазване на свободата на Литва
Гърция въведе извънредни мерки заради жегите
Врeмето: Горещините продължават
На днешната дата 7 юли. Европейски ден на шоколада
Светът на парите: Поскъпването на еврото спрямо долара вещае трудности за европейските износители
Революцията в управлението: Защо добрите мениджъри нарушават всяко правило?