"Жената е"

Таня Косева-Бошова, управляващ партньор в „Парк Лейн Дивелъпмънтс“ АД

Таня Косева-Бошова, управляващ партньор в „Парк Лейн Дивелъпмънтс“ АД

Таня Косева-Бошова е управляващ партньор в „Парк Лейн Дивелъпмънтс“ АД от основаването на компанията през 2017 г. Вярва, че човешките отношения и бизнесът се градят на доверие, чиста репутация и едва след това на професионализъм. „Трябва да се държим като достойни хора и да се грижим за репутацията си. Доброто име е всичко“, добавя тя.

„Парк Лейн Дивелъпмънтс“ АД е инвестиционна компания, специализирана в изграждането на висококачествени офис и индустриални сгради. През септември 2021 г. компанията продаде „Парк Лейн Офис център“ на „САП Лабс България“ за 49 млн. евро, осъществявайки най-голямата сделка на имотния пазар за последните три години.

Таня Косева-Бошова споделя, че най-важната кауза за нея е менторството на млади дами мениджъри в тяхното професионално и житейско развитие.

Q&A

Проф. д-р Иво Петров:

Каква е тайната съставка за изграждането и управлението на добре работещ и сплотен екип?

За мен това са доверието и уважението, привличането на всички ключови хора в обсъждането на важните казуси, така че екипът да е част от решението, а не просто да е информиран.

Управлението като функция и стил може ли да се категоризира като мъжко и женско? Припознавате ли се в това твърдение на Маргарет Тачър: „Аз притежавам чисто женската способност да се захвана с една работа и да я свърша до край, дори всички наоколо да я оставят и да си тръгнат“.

За добро или лошо, това е вярно за мен. Аз не деля добрите мениджъри на жени и мъже, но е вярно, че жените са упорити, имат его, но и силна емпатия, която им помага да са отлични лидери.

Добрият мениджър непременно добър психолог ли е? Как бързата и точна преценка за даден човек от екипа или за партньор рефлектира върху успеха на мениджъра и компанията?

Задължително! Бизнесът е човешка дейност – не само цифри, прогнози и печалби. Мога да дам пример с модерните офис сгради – те са не просто скъпо оборудване и стъклена фасада, а място, което отразява корпоративната култура на компанията. В голяма степен служителите са тези, които вземат решението за избор на офис в една компания.

Емил Нешев:

Смятате ли, че в бизнеса, който ръководите, водещи могат да бъдат емоциите ви?

Ако някой твърди, че не влага емоция в бизнеса си, едва ли е искрен. Или прави всичко механично и едва ли е щастлив човек. Жените са по-интуитивни и по-емоционални – те могат да се възползват от това и да бъдат по-умели в преговорите, в управлението на екипа си, в лидерството.

 

 

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ