Финанси
|Компании
|Енергетика
|Икономика
|Хотелиери спират да предлагат "ол инклузив" от догодина?
Заради поскъпването на храните, хотелиери не предлагат ол инклузив в офертите за следващата година, твърдят от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация във Варна.
Други експерти в бранша обаче казват, че за да сме конкурентни на туристическия пазар, хотелиерите трябва да предлагат ол инклузив, предава БНТ.
"Има общо неразбиране какво е олинклузив и какъв е смисълът от него. В Турция например има много хотели, които предпочитат ол инклузив стратегията, защото те се намират насред нищото. Няма какво наблизо да се види като забележителност и затова услугата им е съсредоточена върху задържането на туристите изцяло в комплекса", каза в ефира на БНТ Румен Драганов, директор на Институт за анализ и оценка на туризма.
Той даде пример и с Гърция, която отхвърли на повечето места ол инклузива, защото гърците ценят своите таверни и заявиха, че искат да запазят местната икономика с тях.
"Нашите черноморски комплекси са създадени на база ол инклузив, наричахме го пълен пансион, защото нямаше къде да се хранят гостите извън хотела. Ол инклузивът го има в България повече от 60 години и ще продължи да го има, където услугата работи в полза на хотелиерите", каза Румен Драганов.
В жестока конкурентна борба сме в туризма. Който е по-добър и който умее, печели посетители. Конкуренцията е съотношението цена-качество трябва да бъде много добро и рекламата да върви от уста на уста. Посетители да препоръчват на свои близки и познати мястото, добави Драганов.
Ключови думи
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА
|
|
Коментари
Няма въведени кометари.