Най-вкусните дестинации в света
Храната е неразделна част от пътуването. Независимо дали хапвате купа юфка в Япония или залъгвате глада с фини френски сирена и франзела пробването на местната кухня предлага лесен начин да разберете местната култура.
Сайтът Hotels.com е анкетирал около 27 000 пътници от цял свят през месец юни, за да намери най-добрите дестинации за храна. Резултатите потвърждават това, което вече знаят много глобални пътешественици: Италия е най-вкусната дестинация в света.
Според проучването, цитирано от Business Insider, Италия царува като като дестинация номер едно по отношение на храната. 32% от респондентите са гласували за италианските пици, паста и сладолед. Франция е на второ място с 24% от гласовете, следвана от Япония с 18% от гласовете.
Внимение, след като прочетете целия материал може да искате да резервирате следващото си пътуване!
В Индия, храната се различава съществено от тази в региона. Южната част на Индия е известна със своите невероятно пикантни и предимно вегетариански ястия, а на север се ядат картофи и месо (козе, пилешко и агнешко месо, но не и говеждо) с по-леко къри. Има чудесен хляб, комбинирайте го с кисело мляко.
Тайванската храна е донякъде подобна на тази в средните и южните провинции на Китай, но също така има някои влияния от японската кухня. Кухнята използва много морски дарове и свежи тропически плодове - съставки, които лесно се намират на този малък тропически остров край бреговете на континенталната част на Китай.
Тайландската кухня има много уникални, ароматни и силни аромати, най-вероятно на базата на подправки, използвани при правенето на тези ястия като лимонена трева, фъстъци, риба, паста и пикантни люти чушки. Има много къри, пикантни супи, ястия от юфка, ароматни плодове и пресни зеленчуци.
Мексиканската кухня е разнообразна и варира според региона, в който сте. Пуебла и Оаксака са сериозни хранителни дестинации, известни със сосове, сирене и шоколади, докато Юкатан е мястото за пресни рибни ястия.
САЩ е една от най-разнообразните дестинации от културна гледна точка, което означава, че храната е невероятно разнообразна. Много хора мислят, че хамбургера е единственото америсканско ядене, но не е така. Може да добавите мидена супа и руло от омар на североизток, пържено пиле и бисквити на юг или рибни такос на югозапад.
Испания има своите вековни традиции на ястията тапас, но няма вероятно нищо, което да определя испанската храна повече от паеля - едно кремаво, ароматно ястие от ориз.
Китай е огромна и разнообразна страна и това означава, че кухнята е невероятно различна. От провинция Сечуан, която е известна със своите огнени пикантни ястия до изобретателската храна на улиците в Пекин.
Японската храна е невероятно изобретателна, елегантна и изискана. В действителност, има 32 ресторанта с три звезди на Мишлен тук, със 7 повече от Франция, която има само 25 ресторанта с три звезди на Мишлен. Разбира се, има улици, където предлагат шишчета на скара от пилешко, но има също и много елегантни ресторанти, които предлагат прясна риба, с високо качество.
Франция е известна като кулинарната Мека заради своите маслени сладкиши, нейните леки пухкави палачинки и своите пищни ястия, но няма нищо по-иконични за страната от една проста корава франзела заедно с парче миризливо сирене и чаша старо вино.
Въпреки че може да се твърди, че пастата и сладоледът са най-добрите неща за ядене в Италия, пицата е най-символичното за страната. Неапол си остава номер едно дестинация за пица на своите вкусни рецепти.
Ключови думи
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА
|
|
Коментари
Няма въведени кометари.