9,8% ръст на приходите на Bank of America в края на 2015 г.

9,8% ръст на приходите на Bank of America в края на 2015 г.

9,8% ръст на приходите на Bank of America в края на 2015 г.

Приходите на Bank of America са се увеличили с 9,8% през последното тримесечие на 2015 г., благодарение на по-ниските разходи, компенсирали слабия ръст на постъпленията, пише Reuters.

BoA, втората най-голяма по активи американска банка, обяви че чистите приходи, които се полагат на акционерите в нея, са се увеличили до 3,01 млрд. долара, или 28 цента от акция за последните три месеца на 2015, спрямо 2,74 млрд. долара, или 25 цента от акция от предходната година.

Безлихвените разходи са се понижили с 2,3 долара до 13,87 млрд. долара.

Анализаторите очакваха печалба от 26 цента на акция.

BoA, чиито акции поскъпнаха с 1,6% на предборсовата търговия, е под натиска на правни разходи от финансовата криза насам, която подкопа много от инициативите за орязване на разходите, предприети от главния изпълнителен директор Брайън Мойнихан.

Банката отдавна орязва милиарди долари от потребителското кредитиране, инвестиционното банкиране и управлението на благосъстояние, в опити да ускори бавния ръст на приходите.

„Резултатите ни от последното тримесечие отразяват дълготрайните ни усилия да подобрим оперативните си приходи, като едновременно с това продължим да инвестираме в бизнеса си“, заяви Мойнихан.

Общите приходи на финансовата институция са се повишили с 4,35, до 19,53 млрд. долара, като приходите от потребителско банкиране – най-големия бизнес на BoA – са се увеличили с 0,4%.

Приходите от глобалните пазари са се изстреляли с 31%, до 3,13 млрд. долара, достигайки 16-процентов дял от общите.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ