Как богатите са станали богати

Как богатите са станали богати

Как богатите са станали богати

По-голямата част от днешните милионери не са родени със златна лъжичка в устата, а сами са постигнали състоянието си, показват нови изследвания. Изследването, цитирано от Business Insider, показва, че сегашните милионери са средно на 61 години с 3,05 милиона щатски долара в активи. То се базира на проучване на повече от 1000 милионери-инвеститори.

Въпреки че близо три четвърти от милионерите се чувстват богати, има и такива, които не споделят това усещане и казват, че биха го придобили, ако притежават средно по 5 млн. долара в инвестиционни активи. "Милионерите днес са многоизмерни и за да ги разберем напълно трябва да вникнем не само в тяхнята житейска философия, но също и да погледнем към пътя на богатството им и техните финансови цели за бъдещето," каза Санаив Мирчандани, президент на финансовата компания National Financial.

Най-добрите източници на активи за тези, които сами са станали милионери са инвестициите. Онези, които са родени богати, цитират повече наследство, предприемачество и реално поскъпване на инвестициите в недвижими имоти като източник на активи.

Когато става въпрос за инвестиционни стратегии, тези, които сами са станали милионери, са по-склонни да добавят капиталови инвестиции, а тези, които са били родени богати, обикновено имат повече инвестиции в недвижими имоти.

Проучването показва, че когато обсъждат финансовото си бъдеще, 30% от днешните милионери са загрижени за запазване на богатството си, докато 20% са загрижени за увеличаването на богатството си.

Очакванията на милионерите за бъдещата финансова среда продължават да се подобряват, като оптимизма им достига най-високото ниво от началото на проучванията през 2006 г.

"По много начини какво мислят милионерите може да бъде силен индикатор за финансовите тенденции", казва Майкъл Р. Дърбин, президент на Fidelity Institutional Wealth Services.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ