Русия готова да обмисли финансова помощ за Гърция

Русия готова да обмисли финансова помощ за Гърция

Русия готова да обмисли финансова помощ за Гърция

Русия е готова да обмисли въпроса за оказване на финансова помощ на Гърция, заяви по-рано днес руският вицепремиер Аркадий Дворкович, съобщи агенция ТАСС.

„Ние ще подкрепим всяко решение за регулиране на гръцката дългова криза, което се предлага от Гърция и от нашите европейски партньори”, заяви Дворкович в телевизионно интервю, цитирано от руската информационна агенция.

„Най-важните неща за нас са инвестиционнитe проекти и търговията с Гърция. Ако е необходима финансова подкрепа, ние ще разгледаме и този въпрос”, посочи той.

Коментирайки изказването на Дворкович, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обаче заяви, че Русия ще трябва да изслуша евентуално предложение от Гърция, преди да предприеме каквото и да е действие.

Запитан дали Русия би била готова да предложи финансова помощ, Песков призова репортерите да изчакат приключването на разговорите между гръцкия премиер Алексис Ципрас и руския президент Владимир Путин, които ще се проведат по-късно днес.

„За да се отговори на този въпрос първо трябва да се чуе някакво предложение, някаква инициатива от гръцките ни партньори. Нека да изчакаме първо разговорите между Путин и Ципрас и след това ще ви информираме”, заяви говорителят на Кремъл.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ